De snelste eindsprint!

Het was weer lekker vroeg. Half 7, lekker toch?

 

 

 

 

 

Men kon nog 2 uur in de bus slapen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.moss13k3.jpg

moss13k2.jpg
Even koffiepauze. De Azorean High uit Katwijk en de
moss13k4.jpg
Twirre uit Makkum komen op de geur af.

 

 

 

 

 

 

 

Dit maal moest er 12,5 km worden afgelegd. Nog geen lange wedstrijd maar er moest rekening worden gehouden met stroom en er stond een lekker briesje. De zon bleef achterwege en dat was maar goed ook.

De visserijdagen in Bruinisse kunnen vergeleken worden met de die van Urk. Is bij ons de Schol die gepromoot wordt zijn het daar de Mosselen. Deze stonden ook op het menu van de roeiersmaaltijd maar niemand van de dames die zich daar aan waagde.

moss13k5.jpg

 

Deze kraan ging een stuk sneller dan die van vorig jaar. Die moest aangeslingerd worden.

 

 

 

 

Een 36 tal sloepen deden er mee. Meer heren dan dames doordat deze wedstrijd ook mee telde voor de heren hoofdklasse. De heren van de vereniging waren al op vakantie dus gingen de dames alleen op pad.

moss13k6.jpg
Tja laag water. Daar hebben wij geen last van!
moss13k7.jpg
Melissa en Jacobien komen niet zo vaak roeiend op de foto.

 

 

 

 

 

 

 

moss13k8.jpg
Van de los plek in de vluchthaven was het tien minuten roeien naar de haven van Bruinisse. De stuurman zat voorin en kon nu eens van de andere kant foto’s maken.

 

De sloepen moesten allemaal achter de startlijn in het kleine haventje dat ook al vol lag met kotters en pleziervaart. Het werd een gedrang van je welste!

De Jan van den Berg startte samen met de 8 Beaufort. De nieuwe snelle sloep van de organiserende verenging.

Bij de start bleek dit ook wel want de 10 van de Jan van den Berg konden met moeite dezeĀ  8 dames bi de start voorbij roeien.

 

 

moss13k9.jpg

Eenmaal voorbij kon de Jan van den Berg afstand van deze sloep nemen en ging men met een stevig tempo verder.

Over 12,5km valt niet veel te schrijven maar het was een pittige wedstrijd. Vooral op de terug weg toen stroom en wind mee gingen spelen.

Toen moest er toch even de tanden op elkaar worden gezet.

In de slot kilometers kwamen er steeds meer herensloepen achterop roeien. Het Dikkertje, De Mac en de Azorean High kwamen in rap tempo in het zicht. De dames wilden toch voor deze snelle sloepen over de finish gaan. Het tempo werd op interval niveau gebracht. Wat normaalop een 500 meter voor de finish er uitgeperst werd werd nu op 1,5km al aan begonnen.

Het ging richting de 11 km/h en soms hoger om deze sloepen voor te blijven. De finish kwam in het ziche de Azorean High en De Mac streden tegen elkaar maar de Jan van den Berg streed tegen alle twee.

Nog 500 meter!. De boeg van de herenslopen waren al op roer hoogte. Nog meer persten de dames eruit. Nog 250 meter en de 2 heren sloepen waren ter hoogte van het midden. Het zou en het moest….en het lukte om voor deze 2 over de finish te komen. Wat een eindsprint!

 

 

moss13k10.jpg
Uitpuffende roeiers.

 

1:25:06 was de eindtijd. Een 2e snelle tijd. 2e plek in het Dames Klasse 1. Een 6e plek in het Algemeen klassement.

 

 

 

 

 

 

moss13k12.jpg
En voor de dames kwam eindelijk het verlossende teken in het zicht om de magen weer te kunnen vullen!
moss13k11.jpg
Tijd voor een heerlijke bak met verse mosselen!