Zeeman Mariflex SloepenRace 2015.

06-05-2015. Afgelopen woensdag werd het sponsor contract ondertekend door Pieter Zeeman. Daarmee is Zeeman Mariflex de hoofdsponsor van de al weer voor de 9e keer gehouden VuurtorenRace.

Pieter Zeeman is al sinds zijn vorige werkgever bekend met Roeiploeg Urk. Deze sponsorde de vereniging voor enige jaren.

Zo waren de contacten gauw gelegd en na een voorbereiding van 3 weken, werden de contracten getekend. De 9e editie van de VuurtorenRace wordt omgedoopt naar ZeemanMariflexSloepenRace.

Deze wedstrijd staat bekend als de ‘cooling down’ van de Harlingen – Terschellingrace die a.s. vrijdag geroeid wordt. De ZeemanMariflexSloepenRace is een c.a. 15 kilometer lange wedstrijd die langs de vuurtoren van Urk geroeid wordt.

Toch kan deze wedstrijd best pittig worden als de wind mee komt spelen. Wordt de wind te veel dan verhuist de wedstrijd naar het kanaal. Dan roeit men tot net voorbij Tollebeek en weer terug.

De start is om 12.30 uur ter hoogte van het havenkantoor en er doen sloepen uit heel Nederland aan mee.

Het mooie van deze wedstrijd is dat de sloepen goed te volgen zijn als men bij of op de vuurtoren staat. Samen met Urkerdag is er deze dag heel wat te beleven op Urk!

zeemanmariflex.jpg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fiveenseventy + = threeeneighty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.