Antonius Zorggroep sponsort Sloepen Race

29 mei 2011.
Afgelopen vrijdag kwam Wouter J. van der Kam, algemeen directeur/bestuurder van het Antonius Ziekenhuis Sneek/Emmeloord, speciaal naar Urk om het sponsor contract te tekenen.

De Zuyderzee roeiers uit Emmeloord worden gesponsord door het Antonius Ziekenhuis en zij werden gevraagd om eens een keer een wedstrijd o.i.d. te organiseren. Op hun beurt kwamen zij met deze vraag bij roeiploeg Urk die elk jaar tijdens Urkerdag, de zaterdag voor Pinksteren, de VuurtorenRace organiseert.
 
Zo waren de contacten gauw gelegd en na een voorbereiding van 3 weken, werden de contracten getekend. De 5e editie van de VuurtorenRace wordt omgedoopt naar de Antonius SloepenRace.
 
Deze wedstrijd staat bekend als de ‘cooling down’ van de Harlingen – Terschellingrace die a.s. vrijdag geroeid wordt. De Antonius SloepenRace is een c.a. 15 kilometer lange wedstrijd die langs de vuurtoren van Urk geroeid wordt.
 
Toch kan deze wedstrijd best pittig worden als de wind mee komt spelen. Wordt de wind te veel dan verhuist de wedstrijd naar het kanaal. Dan roeit men tot net voorbij Tollebeek en weer terug.
 
De start is om 12.30 uur ter hoogte van het havenkantoor en er doen sloepen uit heel Nederland aan mee.  
 
Het mooie van deze wedstrijd is dat de sloepen goed te volgen zijn als men bij of op de vuurtoren staat. Samen met Urkerdag is er deze dag heel wat te beleven op Urk! 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 3 = six

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.