Cursus voor trainers

Jennie van Slooten, Tiemen Romkes, Pieter Mulder en Roel van Slooten hebben de afgelopen weken deel genomen aan een speciale cursus voor trainers.

De cursus werd gehouden het nieuwe sportcentrum van Almere en werd georganiseerd door Sportservice Flevoland. In een zaal van deze mooie sporthal/arena werden de cursisten op de hoogte gebracht van de mentale vaardigheden die een sporter in zich heeft.  
 
Er werd aandacht besteed aan hoe je als coach een sporter beter kon laten concentreren en presteren. Hoe grow gesprekken werkten. Waardoor de te bereiken doelen beter zichtbaar en haalbaar worden.
 
Ook liet cursus leider Drs. Rogier Hoorn (sportpsycholoog) ons, door middel van eenvoudige oefeningen, zien hoe je je beter kunt voorbereiden op een wedstrijd. Eevoudige ademhalings technieken zorgen voor meer rust en daardoor een betere concentratie. Dit bevorderd weer de prestatie. 
 
Ook werden wij als trainers er op gewezen dat sommige woorden en uitdrukkingen een onbewuste negatieve invloed op de sporter hebben. Dit moeten wij tijdens de trainingen en wedstrijden dus achterwege laten. 
 
Deze cursus mentale vaardigheden bracht dingen aan het licht waar anders totaal geen aandacht aan word besteed. 
 
 11032009268.jpg

Even op de foto met de behaalde certificaten.

 11032009269.jpg

                             en eentje met cursusleider Drs. Rogier Hoorn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twoentwenty − = 18

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.