Eerste wedstrijd van het seizoen.

19 april 2014.

Slag om de Zaan is bijna traditie getrouw de eerste wedstrijd van het seizoen voor de dames en de heren. Al hebben ze nog niet veel roei kilometers afgelegd kwam daarbij ook nog eens het slechte weer van de afgelopen periode. Dit bepaalde ook het resultaat.Totaal deden er 57 sloepen mee waarvan er 14 dames waren. Vanwege dit aantal werd de race in tweeën gesplitst. De dames begonnen om 11.00 uur en de heren om 13.30 uur als alle dames weer binnen waren.

SAM_5206
SlagomdeZaanbril.
SAM_5172
On the road!

De Jan van den Berg startte direct om 11.00 uur samen met de Voorbijganger en de Quo Vadis. Vanwege de beperkte ruimte besloot de stuurman van de Jan van den Berg om achter de 2 anderen te starten. De Voorbijganger is op papier sneller en de Quo Vadis werd toch wel ingehaald. Zo ontstond er geen warboel bi de start want er stond ook nog eens een stevige oostenbries zodat de sloepen naar elkaar toe waaiden.

De start verliep zo voorspoedig en de Qou Vadis werd nog voor het keerpunt ingehaald. Ook het keerpunt gaf geen problemen alhoewel het bij de sluis, door werkzaamheden een krappe bedoening was.

De weg lag open en nu was het aan de dames om de snelheid er in te houden en vast te houden. De Voorbijganger liep langzaam weg en de dames moesten zelf de wedstrijd bepalen.

SAM_5229
Keerpunt bij de Clausbrug.

De Slag om de Zaan heeft een mooi route met vele bruggen. Totaal moet er 13 keer een brug gepasseerd worden waaronder ook enkelen met een krappe doorgang. Het keerpunt is de Claus brug. Dan is het weer richting de finish en kom je de achterop roeiende sloepen weer tegen.

Richting de finish kwamen de dames de man met de hamer ook tegen. De oosten wind zorgde er voor dat op bepaalde punten de snelheid met wel een km/h afnam. De dames konden met veel pijn, moeite en geschreeuw van de stuurman de snelheid weer wat omhoog brengen. Toch werk er geconcentreerd geroeid. het slagtempo is de gehele wedstrijd niet onder de 29 geweest.

De laatste bocht werd genomen en de finish kwam in het zicht. De dames hoorden de speaker en de eindsprint werd ingezet. Op dat moment kwam de snelheid ook meteen weer terug en kwam deze nog boven de 10 km/h.

Onder toeziend oog van het publiek en de heren van de Moby Dick werd er gefinisht in en tijd van 1:53:01. Een 7e plek in het Dames 1 Klassement en een 9e plek in het Algemene klassement.

SAM_5194Nu was de Moby Dick aan de beurt!

Speciale dank gaat er uit naar Barend en Alie Mars. De dames en heren werden door hen gastvrij onthaald op een barbecue!

 

Uitslag dames.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ seventeen = 27

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.