Wolter Huisman: Er tegenaan op de Zaan

Half 7 bij de schuur was het plan… maar zoals je weet moet de nodige make-up nog opgedaan worden en zo doende waren sommige dames wat later dan gepland. Maar om 7 uur konden we daar dan eindelijk vertrekken! Op naar Zaandam.

Eenmaal op weg dacht een “lieve”  meneer in een busje dat hij nog 15 meter voor de afslag links naast ons te kunnen inhalen. Nou niet dus! (en dan hebben ze het over vrouwen die geen inzicht hebben!) Helaas hebben wij deze meneer zijn spiegel geraakt, Deze meneer wilde ons laten stoppen op de snelweg om eventuele schade aan het busje te verhalen. Helaas was deze meneer het er niet mee eens dat wij pas in Zaandam wilden stoppen en reed daarom maar verder met de woorden…”IK BEL DE POLITIE WEL!!”

Na dit dreigement hebben wij zelf maar ook even de politie gebeld en de situatie uitgelegd! Mevrouw was erg vriendelijk en heeft dit even genoteerd.

Aangekomen in Zaandam konden we probleemloos kranen en hebben wij onze nodige voorbereiding getroffen voor de wedstrijd.

DE START!
Wij hadden startnummer 2 en we startten tegelijk met de Kaag 1. Roel…. hoe starten we? 3 kort of gewoon lang?…. We starten gewoon lang wordt er geschreeuwd! Na een geweldige start blijven we de Kaag 1 voor en nemen we een voorsprong.

KOM OP ZET DOOR!
Na een half uurtje roeien wordt er vanuit de boot gezegd “Hey!!! daar ligt ook een boei!!!”  OEPS die hebben we gemist….

“Naja we gaan weer verder!”  wordt er geschreeuwd. Daar hebben we de keerboei… stuurboord tandje erbij en bakboord afstoppen en strijken als het kan.

En weer op snelheid…

Nou de dames zaten weer goed en wel in hun slag en snelheid, komt er een gele boei aan bakboord kant voorbij. Deze nemen we wat strakker dan normaal maar door de wind wordt de boot over de boei heen geblazen. Er wordt vanaf de kant geschreeuwd BOEI! BOEI! BOEI! Ja hoor hebben wij weer… De boei vast onder het roer. Hierdoor moesten we stoppen en moest Roel het roel eraf schroeven. De rest van wat er toen gezegd is zal ik maar achterwege laten..😁😁.

Na het loshalen van de boei konden we nog net voor de kaag 1 blijven en onze weg vervolgen. Met veel wind op de kop moesten de dames er aardig aan trekken om op snelheid te komen en te blijven! En daar was dan eindelijk de finish en hebben de dames de laatste meters alles op alles gezet!

En Yes daar was de toeter….

 

De dames hebben de wedstrijd geroeid in een tijd van 1:45 (inclusief het vastzitten aan een boei) Dit was goed voor een zesde plaats in de dames klasse 1 en een 24e plaats in het algemeen klassement.

 

Dit verslag is geschreven door Melissa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eight + two =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.