Hard werken! Lekker eten!

16 juli 2016. Windkracht 4 tegen, een aanvaring bij de keer boei die veroorzaakt werd door D’isela uit Hattem en weer de strijd met de Kaag1. Dat is de Mosslerace in het kort. Oh ja, de mosselen waren dit jaar wel erg lekker.

Het was 3 uur rijden maar dan heb je ook wel wat. De Mosselrace door weersomstandigheden of stroom, altijd een wedstrijd met een pittig karakter. Die 12,5 km doe je dan niet zomaar. Daar moet je echt wel wat voor doen. De dames zouden in ieder geval met een prijs naar huis gaan want vorig jaar hadden zij met de Jan van den Berg een derde prijs behaald maar deze was nog niet uitgereikt. sam_6807

Na het zien van de startlijst zagen de dames het al weer voor zich! De Kaag1, waar zij in Terherne de gehele wedstrijd door achtervolgd werden, startte nu 2 minuten achter de Wolter Huisman. Dus dat betekende dat er vanaf het begin tot het einde niet één fout gemaakt kon worden.

Om 12:40 uur vertrok de Wolter Huisman uit een overvolle haven van Bruinisse.sam_6814

Na de Hertog van Gelre te hebben achtergelaten kwamen de eerste sloepen al in het zicht. Met een windkracht 4 op de zij en op een knobbelig zeetje loopt de Wolter Huisman niet lekker door en moeten de dames de sloep als het ware, telkens opnieuw op snelheid brengen. De snelheid daalde tot 7 km/h en dit was echt niet genoeg om een Kaag1 voor te blijven. De stuurman bleef om meer snelheid schreeuwen want de hete adem van de Kaag1 werd al in de nek gevoeld.

Na ongeveer 4 kilometer kwam de Kaag1 al achter opvaren. Na nog een paar sloepen ingehaald te hebben kon de Wolter Huisman dichter onder de dijk kruipen waardoor er iets meer lij onstond. De snelheid ging direct de lucht in en de Kaag1, die inmiddels op gelijke hoogte bevond, werd nu bijgehouden.

De keer boei kwam inzicht en met de Kaag1 op hun zij ging men de boei rond. Alhoewel, dat was de bedoeling!

De achterop komende herensloep D’isela besloot nog even tussen de boei en de Wolter Huisman door te gaan en ramde de Wolter Huisman vol in bakboordzijde! Een stomme zet van de stuurvrouw! De regels zijn dat een langzamere sloep op dit soort punten voorrang heeft op een snellere sloep! fb_img_1468763155374

Riemen vlogen in elkaar! De stuurman schreeuwde tegen zijn dames om door te roeien en zij probeerden direct de riemen uit de knoop te halen en weer te verder roeien. De stuurman van de Wolter Huisman duwde de D’isela naar achter toe en kreeg zo weer een beetje ruimte. Maar de lachende derde was de Kaag1. Zij profiteerde hiervan en namen een voorsprong van tenminste 2 bootlengtes.

Maar toen veranderde er iets bij de dames. Adrenaline? Vrouwen die kwaad zijn? In ieder geval ging het licht op rood en toen de wind en golven ook nog eens in de rug kwamen liep de snelheid op tot 12km/h. In 10 minuten tijd werden de twee bootlengtes overbrugt en werd de Kaag1 ingehaald.

Inmiddels kwam de D’isela ook weer om de Wolter Huisman heen en de stuurman vroeg waarom dat nou nou nodig was maar de stuurvrouw deed net of haar neus bloede en keek de andere kant op. Vrouwen achter het stuur..?

20160716_130018Inmiddels begon de Wolter Huisman afstand te nemen van de Kaag1 en zo ging men weer op de haven van Bruinisse aan. Zou men de verloren 2 minuten weer goed kunnen maken?

Maar het laatste stukje zou weer tegen de wind in moeten en dan kwam het er wel op aan.

De boei naar de Haven kwam in het zicht en werd gerond. De wind kwam weer mee spelen en het werd nog spannend. De Kaag1 kwam dichterbij maar de dames van de Wolter Huisman wilden zich niet meer in laten halen en zo finishten zij in een tijd van 1:27:47. Tweede snelste tijd en een 5e plek in de Damesklasse2.

De Kaag1 was dit keer de snelste!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ sevenensixty = eightensixty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.