Jan van den Berg: Langweer

En de dag was aangebroken dat we onze laatste wedstrijd van het seizoen konden gaan roeien. En tevens was het ook de laatste wedstrijd van onze stuurman Roel van Slooten die na 30 jaar het roer overgeeft.

De dag begon met mooi weer en de boot werd gereed gemaakt om richting Langweer te vertrekken. In het haventje van langweer kon de sloep gereed gemaakt worden voor de wedstrijd.
Er deden 80 sloepen mee aan deze race. Dit is een flinke club voor de race in Langweer. Ook was het parcours dit keer precies andersom.

Er word om de minuut gestart en om 12.20 was de start van de dames in de Jan van den Berg. En er waren 2 doelen: Iedereen inhalen en ons niet laten inhalen.

Het startsein klonk en de Jan van den Berg sprinte weg.

Na de eerste bocht kwam de Jan van Riebeek in zicht die na de Jan van den Berg gestart was en kwam maar steeds dichterbij. Deze sloep is sneller als de Jan van den Berg. Maar de dames lieten zich niet kennen en lieten zich niet zomaar inhalen. Met de Jan van Riebeek was het 15.5 km lang stuivertje wisselen.

Er kwamen een aantal sloepen in zicht en deze werden ingehaald. Op bepaalde punten was het “knaaken en moren” en werden een aantal manouvers gedaan om de sloepen in te halen.

15.5 km lang was het een hevige strijd. De laatste km werd alles gegeven om voor de finish nog een aantal sloepen in te halen en dit lukte.

De Jan van den Berg finishte in een tijd van 1.46. Dit was goed voor eerste plek in hun klasse.

Roel heeft op zijn laatste wedstrijd als stuurman van de Jan van den Berg de lat dus hoog gelegd. Hoe zal het de nieuwe stuurvrouw Marja volgend jaar vergaan? Houd onze dames in de gaten in seizoen 2018!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ fiveentwenty = 26

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.