Kaag’race’ met hindernissen.

11-06-2016. Dat er een roeister niet kon dat is op te lossen maar als dan ook nog je ervaren slagroeister 2 weken voor de wedstrijd zwanger blijkt te zijn dan wordt het al een ander probleem. Dan komen er ook nog wat ziektes en kwaaltjes om de hoek kijken en het wedstrijd resultaat staat op losse schroeven.

Maar goed de wedstrijd moest geroeid worden en de ochtend van de wedstrijd nam de stuurman de schade op. Met een beginnende slijmbeurs ontsteking en een met buikloop vertrok men naar Leiderdorp.

Daar aangekomen werd er na het palaver warm geroeid en de dames maakte zich gereed voor de wedstrijd. SAM_6635

Het regende maar het was windstil. In groepen van 10 werd er om de 2 minuten gestart.15 kilometer was de totale lengte van de wedstrijd.

De Wolter Huisman zat in de laatste startgroep van de 33 dames sloepen. Een voortvarende start met een snelheid van 11 kilometer op het log zorgde ervoor dat de voor hen gestarte sloepen snel weer in het zicht kwamen.

Het eerste half uur werd er fantastisch geroeid. De gemiddelde snelheid lag op 10 km per uur. Maar toen sloeg het noodlot toe. Een van de roeisters kreeg last van verzuurde armen en kon niet meer op volle kracht mee roeien.

De andere roeister probeerden de haar op te vangen maar ook de andere kwaaltjes staken nu de kop op. De snelheid bleef nu rond de 9,2 km per uur steken.

Ondertussen werden er sloepen ingehaald. De een ging wat vlotter dan de andere. En met sommigen moest er aardig strijd worden geleverd omdat zij zich niet zomaar gewonnen gaven. Elke keer weer probeerden zij de Wolter Huisman bij te blijven.

Na een dik half uur met verzuurde armen te hebben geroeid en op alle mogelijke manieren te hebben geprobeerd dit gevoel er uit te schudden gelukte het toch om weer wat beter mee te kunnen roeien. De snelheid liep op naar 9,7 km per uur. Het laatste gedeelte kon men er weer met zijn allen vol tegenaan. SAM_6650

De regen was gestopt en het werd knap broeierig. Er stond weinig wind en verkoeling was er daardoor niet. Warmond werd gepasseerd en met een paar concurrenten op een 150 meter voor zich ging men de laatste kilometers in.

Alles werd er nu uit de kast gehaald om deze laatste sloepen voor de finish nog in te halen. Maar ook de concurrenten zagen de Wolter Huisman komen en versnelden ook. De eindsprint werd ingezet.

2 kilometer werd er op topsnelheid geroeid. Helaas kon de Wolter Huisman ze niet meer inhalen en finishte wel met een 2e tijd in, 1:35:20. Goed voor een 8e plek in de Dames klasse2.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oneenthirty + = 35

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.