Met zijn achten in Lemmer.

17 mei 2014.

De Open Fries Kampioenschappen worden in Lemmer gehouden. Lekker dichtbij maar een van de langste wedstrijden  van het seizoen. 22.9 kilometer.

De Jan van den Berg en de Moby Dick roeiden beiden deze wedstrijd. De Jan van den Berg voor het eerst in zijn carrière met 8 dames.

Warm roeien voor de start
Warm roeien voor de start

 

De wedstrijd startte bij watersportvereniging “De Zevenwolden” en ging via de Grote Brekken, Lange Sloot en Brandemeer terug over de Grote Brekken naar Lemmer.

Een mooie open wedstrijd met veel ruimte. Een obstakel hierin was de brug in de Lange Sloot. Maar met een beetje geluk kwamen de beide sloepen hier zonder problemen doorheen.

Strijd was er wel. Deze wedstrijd was genomineerd voor alle eerste, tweede en derde klasse. 46 sloepen streden hier om een beste klassering.

De Jan van den Berg deed deze langste wedstrijd meteen met 2 dames minder. De start en het daarop volgende stuk over de Grote Brekken ging het perfect. Het juiste slagtempo en strijdlust deden de snelheid op lopen of men met 10 dames roeide.

Op de Grote Brekken
Op de Grote Brekken

Het weer werkte ook hier aan mee. Met een windkracht 3 om de zaak af te koelen was het eerste gedeelte al gauw voorbij.

Bij de Lange Sloot aangekomen kwam de Moby Dick langs zij. Met de gebruikelijke brullen werd elkander moed in geschreeuwd. De Moby Dick was op jacht om als eerste binnen te komen en moest daarvoor een andere 12 mans sloep de Gouteyk inhalen.

De dames kregen in de Lange Sloot de wind recht van voren en toen bleek toch dat met 2 roeisters minder ook minder kracht in de sloep zit. De snelheid zakte hier met een volle km/h.

De brug ging perfect.
De brug ging perfect.

Het was buffelen geblazen en dat deden deze dames ook. Alles werd er uit de kast gehaald om toch de snelheid er in te houden. Ook vanaf de kant werd er volop meegeleefd en de meegekomen supporters lieten zich duidelijk horen.

De Jan van den Berg zat op het moment dat de Moby Dick al gefinisht was tegen zich zelf te strijden op de Grote Brekken. De wind was pal tegen en op het laatst leek het voor de dames dat er een dikke bries stond i.p.v. een zacht briesje. De twee roeisters werden hier toch wel gemist.

Maar ook voor de dames kwam de finish in het zicht. Er werd nog een keer gedronken. Een km voor het einde kwam er nog een heren sloep achterop roeien. Dit was net dat laatste zetje dat de dames nodig hadden om de eindsprint in te zetten. De sloep zou hen niet meer inhalen.

De laatste krachten werden er in gegooid en men bleef deze sloep voor tot over de finish.

De tijd was 2:47:57. Een 4e plek Dames klasse 1 en een 14e plek in het Algemeen Klassement.

 

Uitslag dames.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ threeenforty = sevenenforty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.