Moby Dick goed uit zomer reces.

1 september 2007.
Na een lange wedstrijd stop ging de Moby Dick afgelopen zaterdag naar Kortgene om op het Veerse meer een 17 kilometer lange wedstrijd te roeien.

Drie uur rijden, anderhalf uur roeien en weer drie uur rijden dat zouden de ingrediënten van deze wedstrijd dag worden. Een wedstrijd die voor de broodnodige punten moest zorgen. In het landelijk klassement zit de Moby Dick in de middenmoot en daar moest verandering in komen. 
veere07pict0110.jpg De Wolter Huisman mag nog niet mee. De bankjes zijn momenteel aangepast en komende week worden deze weer uitgetest.
Na 3 uur rijden dan ben je hier even aan toe. FF flink uitrekken en de spieren weer los maken voor de race.  veere07pict0124.jpg
   
Er werd dus het een en ander verwacht van de heren. De besten uit de twee ploegen waren uitgekozen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Een wedstrijd die om kwart over twee, vanuit de jachthaven van camping De Paardekreek, begon.
   
Totaal deden er 29 heren en 5 dames sloepen mee. Om de paar minuten gingen er telkens twee van start zodat de Moby Dick samen met de Mac uit Harderwijk om 14.43 uur werden afgeschoten.
 
Het weer was perfect. Volop zon en een klein briesje om af te koelen. De slagroeiers Albert Korf en Jan Fokke Snoek zette er meteen een tempo van 30 lange slagen per minuut in. Aangemoedigd door Ome Willem uit Bruinisse, schoot de Moby Dick vooruit, als een renpaard die net van stal werd gehaald. Stuurman Jan Romkes zorgde ervoor dat het slagtempo niet hoger kwam dan nodig was en hield zo de snelheid constant.
 
veere07pict0138.jpg  Deze werden nu flink gebruikt!
   
Mooi weer, lichte bries en geen golven. Dit weertje zorgt er voor dat er flink gezweet wordt.  veere07pict0154.jpg
   
30 slagen per minuut dat komt neer op zo’n 2.600 slagen voor en achter over. Dan te bedenken dat je bij zo’n 1.000 slagen al flinke blaren op je handen hebt. Dan moet je er nog eens 1.600. Op dat moment komt de mentaliteit van de roeier om de hoek kijken. Dan wordt het kaf van het koren gescheiden en zal blijken wie er door gaat. En ze gingen door!
 
Het was ruim baan naar het 8 kilometer verderop gelegen eiland. Daar omheen en weer terug, dat was het wedstrijd parcours. Ondertussen werd elke sloep die voor de Moby Dick lag ingehaald. Alleen om het eiland heen nam de Moby Dick een wat ruimere bocht om niet met de andere sloepen in aanvaring te komen. Door de ruimte op het Veerse mee kwam men ook op de terugweg geen hindernissen tegen.
 
De ploeg hield zich zelf scherp. Zag iemand dat zijn buurman afzakte dan werd er even flink geschreeuwd zodat deze meteen er weer bij was. Er werd goed geroeid dat kon niet anders gezegd worden. De laatste sloepen werden met verhoogde snelheid ingehaald zodat de Moby Dick als eerste finishte in een tijd van 1:27:35.
 
In het algemeen klassement kwamen zij op een verdienstelijke 11e plek. Zij eindigden zelfs hoger dan de Azorean High die meestal een plek of 6 – 7  hoger eindigt.
In de Hoofklasse B eindigde de Moby Dick op een 2e plek.
 
Een mooie wedstrijd en een mooi klassering!
Jan had reden tot lachen.  veere07pict0150.jpg
   
veere07pict0140.jpg Pieter (de Gondelier) Mulder is weer terug van Terschelling. Daar heeft hij een jaar undercover geroeid en zo zijn wij weer helemaal op de hoogte van het roeien aldaar.

Wel een slechte gewoonte heb je van dat eiland meegenomen!

   
Onderweg werd er alleen hiervoor gestopt. Zelfs de MacDonnalds werd voorbij gereden. veere07pict0192.jpg
   
Algemeen klassement uitslag Veerse meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

+ fifty = 56

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.