Moby Dick roeit a.s. zaterdag in Grou.

De sloepenrace in Grou viert zijn eerste lustrum. Het is dit jaar de 5e keer dat de Roeisloepen Race Grou plaats vindt.

In 1999 werd deze race voor het eerst georganiseerd op initiatief van een aantal enthousiaste mensen met een grote liefde voor alles wat zich afspeelt op en om het water. Sindsdien is de Roeisloepen Race Grou uitgegroeid tot een wedstrijd met landelijke allure en met een toenemend aantal deelnemende sloepen.

De eerste start is om 12.00 uur en gebeurd bij jeugdherberg Oer`t Hout. Er zal om de twee minuten gestart worden door twee sloepen per keer. Ter perse gaan van dit artikel waren er 60 sloepen ingeschreven. De verwachte starttijd van de Moby Dick is ongeveer 13.00 uur.

Het is een race die zowel voor de roeiers als voor de stuurman alle facetten van het sloeproeien bevat. Het traject voert de roeiers door het prachtige merengebied van midden Friesland met veel varië´¥it zoals meren, kanalen, dieptes en ondieptes, wijde en smalle sloten, bruggen en sluizen, waarbij de wind soms als vijand soms als bondgenoot haar werk doet. De finish is op de zelfde plek als de start en zal voor de Moby Dick om ongeveer 14.45 uur plaats vinden. Voor het publiek en de supporters zal de wedstrijd een aantrekkelijk schouwspel vormen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eighteen + = fourentwenty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.