Nieuwe snelheidsloggen voor Roeiploeg Urk.

Het nut van een log (snelheids meter) voor een roeisloep heeft in de afgelopen jaren al zijn vruchten afgeworpen.
Onder verschillende weers omstandigheden kun je op elk moment de snelheid in de gaten houden. Je kunt de trainingen daarop aanpassen om zo het maximale uit de roeiers te halen.
 

Als de roeiers moe worden en inzakken hebben ze dit zelf niet in de gaten. Op het log is dit direct te zien en kan de stuurman direct reageren. Hij kan dan gepaste maatregelen treffen om de snelheid weer op het juiste niveau te brengen.
 
Je maakt, door hier mee te trainen, de roeiers sterker, veerkrachtiger en krijgen zo meer conditie en uithoudingsvermogen.
Dit is wat je nodig hebt om op het hoogste niveau, in de roeisport te kunnen presteren.
 
Vooral in wedstrijden kun je hiermee het verschil maken met je concurrent. Als je in een wedstrijd maar even verslapt kost het heelveel tijd en energie om weer op de juiste snelheid te komen. Een kwestie van wel of niet winnen. 
 
Het verschil met de concurrentie wordt steeds kleiner. Men moet steeds beter op de kleine dingen letten. Hiermee maak je het verschil. Een log is dus heel belangrijk voor het wedstrijdroeien. Je traint beter en in een wedstrijd blijf je scherper. 
 
Nu de nieuwe sloep (Wolter Huisman) de afgelopen zomer in de vaart kwam moest hier ook een nieuw log voor komen.
Deze ultra moderne carbon fiber sloep had een evenzo modern log nodig. Jan van Urk ging op zoek naar het beste wat er op dit moment voor handen was.
 
Simrad kwam als beste uit de bus en Jan van Urk ging op zoek naar een sponsor en benaderde de watersportwinkel.nl. Deze internet winkel was bereid om te sponsoren.
 
Drie nieuwe snelheids meters werden geleverd en waarvan er maar 1 betaald diende te worden.
 
De Jan van den Berg en de Moby Dick kregen elk een geheel nieuw en compleet digitaal Simrad log. Dit, omdat de bestaande snelheidsmeters niet meer naar behoren functioneerden.
 
De Wolter Huisman kreeg radiografisch en op zonnen energie werkend Simrad log type TackTick. Geheel draadloos om zoveel mogelijk gewicht te besparen. 
 
Nu kunnen de roeiers van Roeiploeg Urk in het nieuwe seizoen, alles uit de kast halen om  naam en faam, die van snelste roeisloepen, hoog te houden.
 
  log1.jpg
Stuurman Tiemen Romkes heeft het nieuwe log van de Wolter Huisman in zijn handen.
 
De Pers. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

seventeen + = sevenentwenty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.