Onnodige 4e plek voor de Moby Dick.

16 juni 2007.
Bij de wedstrijd in Hindeloopen konden vier vaste roeiers van de
Moby Dick niet meedoen. Hierdoor kwam de Moby Dick op een
vierde plek te staan in de zeer belangrijke wedstrijd te Hindeloopen.
Ook de dames misten een paar vaste roeiers die door werk en letsel
niet mee konden doen. Toch behaalden zij, op het nippertje, een derde
plek in hun klassement.

 hindelo07pict0003     hindelo07pict0006 

 Beide sloepen werden snel te water gelaten.

 hindelo07pict0007

  hindelo07pict0012hindelo07pict0022

Een ieder bereid zich op zijn eigen manier voor. De een doet een bak kofie en de ander gaat inzichzelf mediteren. Sommige dames halen wat slaap in.

 
In de kleine haven van Hindeloopen lagen 62 sloepen klaar om de golven van het IJsselmeer te bedwingen. Men startte een voor een om zo makkelijk de haven uit te kunnen roeien. Een pittige zuid-westen wind zorgde ervoor dat het eerst stuk richting Stavoren vol aan tegen de wind in ging. Hier moest men flink de tanden op elkaar bijten om de snelheid vast te kunnen houden. Hier verloor menigeen minuten.  
 
De Jan van den Berg had 15 sloepen voor zich om zich op te kunnen focussen. Achter hen startte de Voorbijganger die hen menig wedstrijd dwars lag. Die moest men dus voor blijven. Eenmaal de haven uit sloegen de golven al vol de sloep in.
 
De Moby Dick startte als laatste sloep met de Azorean High een minuut voor hem. Een mooi richtpunt maar tegen de wind in hadden zij moeite om de snelheid erin te houden.
Op dit punt, waar iedereen moeite had met de wind en golven, kon de Moby Dick de wedstrijd naar zich toe trekken. Echter het kwam er niet uit, de snelheid was te wisselvallig. Toch wordt er niet met de vinger naar de reserve roeiers gewezen. Zij hebben gewoon weg nog te weinig roei kilometers in hun handen. Maar al doende leert men.  
 

 hindelo07pict0037
Nauwlettend werd alles in de gaten gehouden door de havenmeester die er wel een apparte hobby op na hield.   
   
Stavoren kwam in het zicht. De Jan van den Berg moest nog een boei voor de haven ronden om zo de haven in te kunnen varen. De Voorbijganger sloop dichterbij en probeerde zo voor de haven de Jan van den Berg nog in te halen. De stuurman had het gelukkig door en liet het slagtempo naar dertig slagen opvoeren. Er kwam meer snelheid in de sloep en men vloog zo de haven van Stavoren binnen. 
De aanwezige toeschouwers moedigden de roeiers aan en konden zien dat de Jan van den Berg vlot de boei in de haven ronde. Men moest dicht langs de kant de haven weer uit. Zo werden zij niet gehinderd door het inkomend verkeer, als die tenminste ook hun kant hielden. Dit gebeurde echter niet en de Jan van den Berg moest tot twee maal toe volop in de ankers. Met de Voorbijganger achter hun aan was dit een frustrerende manoeuvre. Deze kon ongehinderd en  op volle snelheid doorroeien en schoot zo om de Jan van den Berg heen, die net weer op snelheid kwam.
 
Met de wind mee werd het slagtempo op 28 lange slagen gezet en met de tanden in het hout van de riemen werd de Voorbijganger weer ingehaald. Men bleef zo geconcentreerd door roeien tot Hindeloopen weer in het zicht kwam.
   
De Moby Dick kon maar niet bij de Azorean High komen. De afstand bleef het zelfde en in de haven van Stavoren moest men ook nog eens afremmen omdat de langzame sloepen hier voorrang hadden. Dit wekte toch enige verbetenheid op bij de roeiers. Toen men de haven uit roeide en de wind in het gatje had kwam de Azorean High langzaam dichterbij om uiteindelijk ingehaald te worden.   hindelo07pict0046
   
De Jan van den Berg had nog enige afstand kunnen nemen op de Voorbijganger maar deze bleef en achtervolgen. Zij waren ingelopen op de Jan van den Berg en wisten dus dat ze al sneller waren. De Jan van den Berg finishte in de tweede snelle tijd van 2:32:47. Een 3e plek in Hoofdklasse B en een 12e  plek in het Algemeen klassement.
 
De Moby Dick kon de Azorean High nog zo’n twee minuten uitroeien en finishte in een tijd van 1:53:33. Een 4e  plek in Hoofdklasse B en een 18e plek in het Algemeen klassement.
 

 hindelo07pict0082

Na de tijd liet een bord macaronie zich goed smaken.

Was zeker nog al heet, die kost?

 
Niet de beste wedstrijd werd hier geroeid maar meer zat er deze wedstrijd niet in.
De volgende klassements wedstrijd is pas op 1 september en voor die tijd zijn zelf de reserve roeiers goed getraind zodat een betere klassering kan volgen.
 

Een kleine nieuws up-date van de Wolter Huisman. De riemen zijn bijna klaar. Dan kan er voor de zomer vakantie nog mee getraind worden. We houden u op de hoogte.

 

 hindelo07pict0097

 

 

Meestal komt er een olifant en die blaast het verhaaltje uit maar dit voldoet ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

two + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.