Racen tegen je zelf!

19 september 2010.
Met nog een wedstrijd te gaan moesten de dames in de hoofdklasse aan de bak en de heren gingen er met de Wolter Huisman naar Zwartsluis toe.

De heren roeiers uit de Hoofdklasse waren niet aanwezig en de Wolter Huisman, die uitkomt in Herenklasse 2, was het snelste van het veld. Als laatste starten en als eerste binnen komen, daar werd nu aan gedacht.
 
Ester was weer van de partij. Vanwege een stage verblijf van 6 maanden in Zuid-Afrika zou dit haar eerste wedstrijd van dit jaar worden.    esterk1.jpg
   
zwwrsitekl7.jpg  Proef de sfeer…….. 
   
Bij Klaas worden even de spieren getest. zwwrsitekl8.jpg 
   
zwwrsitekl6.jpg  De dames zitten onder tussen warm te roeien. Was in de ochtend vrij koud.
   
1 voor 1 werd er gestart. Direct na de start onder 2 smalle bruggen door, zo richting Genemuiden. Daar werd een boei gerond en zo ging men langs Zwartsluis richting Hasselt. 
 
Bij de Wolter Huisman zat de slag er goed in en dit gaf de stuurman, Tiemen Romkes, de tijd om even een heerlijk broodje kaas, magere hamburger en rucola sla te nuttigen. Dit was exclusief door zijn vrouw klaar gemaakt.  
 
Ook de Jan van den Berg ging voortvarend van start. Stuurman Pieter Mulder stopte af en toe zijn vinger in het water om de snelheid te meten en deze bleef mooi constant. 
 
Toch zijn dit soort wedstrijden funest voor de concentratie want bij beide ploegen kregen last van een dip. De snelheid loopt dan langzaam maar zeker terug en er moet wat gebeuren om de adrenaline te laten stromen.
   
Maarten Post deed vandaag mee in de Waterfimf uit Almere. Zij kampten met ‘personeels’ gebrek.  zwwrsitekl9.jpg 
zwwrsitekl4.jpg   Hier de Waternimf in aktie.
   
Dit gebeurde bij de keerboei in Hasselt waar de Wolter Huisman de Jan van den Berg in de gaten kreeg. Beide sloepen kwamen bijna tegelijk bij deze boei aan. De Wolter Huisman moest zelfs inhouden om de Jan van den Berg niet te rammen. 
 
De boei werd gerond en beide sloepen lagen naast elkaar en begonnen naar elkaar te schreeuwen. Dat geeft de burger moed! 
 
De dames proberen de heren bij te houden en andersom proberen ze zo snel mogelijk weg te roeien. Ondertussen flink schreeuwen. 
   
Wolter Huisman zoeft voorbij. Er werden snelheden van zo’n 13 km/h gemeten. zwwrsitekl3.jpg 
   
zwwrsitekl1.jpg   En al weer op de terugweg.
   
De snelheid kwam er weer in. De knop werd net op tijd omgedraaid. De Jan van den Berg kreeg gezelschap de West Arvada. Deze dames waren 8 minuten eerder gestart en zouden even om de Jan van den Berg heen racen. 
 
De dames, nog vol van de adrenaline die ze mee kregen van de heren, lieten dat niet op zich zitten. Er werd nu weer gestreden om elke meter. Telkens probeerde de West Arvada de Jan van den Berg in te halen. Telkens werden deze aanvallen af geslagen. De laatste 7 kilometer werd er echt geracet.  
   
GIA Light uit Rutten.  zwwrsitekl2.jpg 
   
De Wolter Huisman had wat anders gevonden. Een motorsloep kwam naast hen varen en men probeerde deze nu in te halen. De stuurman van deze sloep vond dit wel leuk en bleef tot aan de finish bij hem. Af en toe werd de snelheid naar hen toegeroepen. Deze kwam op sommige punten op 13 kilometer per uur.  
 
De Jan van den Berg kreeg net voor de finish nog een aanval te verduren maar de bocht naar de finish kwam in het zicht. Stuurman Pieter Mulder nam scherp de binnenbocht zodat de West Arvada gedwongen werd om de buiten bocht te nemen. De brug kwam in het zicht en een langzamere sloep voor heb dwong hen om de snelheid te minderen. Achter elkaar aan varend werd zo de finish gepasseerd.
Tijd van de Jan van den Berg was 2:09:05. Een 6e plek in de Dames Hoofdklasse en een 15e plek in het Algemeen Klassement. 
 
De Wolter Huisman was als derde binnen met een tijd van 1:45:16. Een 2e plek in de Heren Klasse 2 en een 5e plaats in het Algemeen Klassement. 
   
zwwrsitekl5.jpg  De politie moet ons wel hebben! De afgelopen week kwam er al een bekeuring binnen omdat we 5 km/h te snel reden. Nu zaten er 5 dames achter in de laadruimte van de bus. 
Ja en dat mag ook niet! 
   
   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

59 + = sixensixty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.