Roeien in Lemmer.

Zaterdag 5 mei gaan de roeiers naar het 35 km verder gelegen Lemmer. Daar wordt Fries Kampioenschap sloeproeien georganiseerd.

In 1996 organiseerde WSV “de Zevenwolden” voor het eerst een Roeirace.

Deze race werd geroeid van Urk naar Lemmer over het IJsselmeer, een afstand van ca 25 km. Mede door de onbetrouwbare factor “het weer” werd deze race door de meeste deelnemers erg zwaar gevonden. Als er veel wind staat, kan het nog al eens spoken op het IJsselmeer en mede daardoor werd in 2001 besloten om de race op de binnenwateren rondom Lemmer te organiseren. 

In dat jaar werd dan ook voor het eerst de ”Roeirace Lemmer” gevaren. Start en finish liggen ter hoogte van het clubgebouw aan de plattedijk.

De race voert via de zijlroede en stroomkanaal naar de groote Brekken die op en neer wordt gevaren, daarna door de langesloot richting Sloten en dan via de Brandemeer terug naar de Brekken, waarna koers naar Lemmer wordt gezet.
De aftand van deze race is ca 22 Km. Tot 2006 werd deze afstand zowel door dames als door heren geroeid, maar op verzoek van FSN en meerdere deelnemers heeft de organisatie in 2007 besloten de race voor dames in te korten tot ca 17 km. 

Tot 2005 werd het “Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien” georganiseerd in Terhorne. Toen deze organisatie daar mee stopte nam Lemmer dit over, zodat vanaf 2006 dit evenement in Lemmer wordt gehouden.

De Moby Dick kan in deze wedstrijd punten halen voor het Nederlands Klassement. Voor de dames is dit een warming-up voor de komende Harlingen – Terschelling race. 

Om 12.30 uur zal de eerste start plaats vinden.
 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + two =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.