19 april 2014.

Afgelopen zaterdag, stond voor de heren van de Moby Dick de allereerste wedstrijd van het seizoen op het Programma. het was tevens de eerste wedstrijd in de vernieuwde Moby Dick. de reis ging naar het altijd mooie Zaandam, met zijn prachtige molens en groene huisjes.

2513

De stuurman had voor deze wedstrijd allereerst het volgende spreekwoord ter hand genomen: Samen uit, samen thuis. Dit betekende voor ons dat we om kwart over zeven vertrokken samen met de dames van de Jan van den Berg. Deze tijd is opzicht niet zo’n ramp, maar wij hoefden pas om half twee te starten. Dit betekende een flinke wachttijd. Om dit goed te maken zou Roel saucijzenbroodjes voor ons meenemen. Echter deze was hij waarschijnlijk vergeten, of de dames hadden deze voor ons verstopt.

 

Dus om kwart over zeven konden we richting Transport bedrijf Mulder om onze sloepen op te halen. Hierna gingen we richting Zaandam waar we gelijk konden kranen. We lagen hier als één van de eerste sloepen in het water. Het was nu ongeveer negen uur. Dit betekende dus een wachttijd van vier en een half uur!!! Maar goed dit gaf ons mooi de tijd om onze tactiek te overdenken.

Onze stuurmand heeft samen met ons het volgende plan gevat voor dit seizoen: Een constante hoge(re) snelheid houden, dus niet pieken en dalen, maar constant. Zo kropen de uren voorbij onder het praten over van-alles en nog wat. De ploeg was gespannen. Hoe zou het gaan na eigenlijk één serieuze training en een paar korte slecht weer trainingen? Zo werd ondertussen de start van de Jan van den Berg bekeken en de dames werden aangemoedigd. Na verloop van tijd was iedereen het wel een beetje zat. Samen uit, samen thuis beginnen we niet meer aan. Apart uit en samen thuis. Dat werkt beter.

Maar goed om kwart over één zat iedereen in de sloep en maakte zich klaar voor de wedstrijd. De touwen gingen los en we konden nog even kort warmroeien. We startten in de eerste startronde van de heren samen met de Azorean High en de gouteyk. Rond half twee lagen we keurig op de startlijn en na het aftellen waren we weg….

Bij onze nieuwe tactiek hoort een andere start. Waar we voorheen drie kort slagen deden en hierna lange fanatieke klappen (stuk of 20) gaan we nu rustig van start om zo snel mogelijk op ons slagtempo van 28 te komen. Hierdoor verbruiken we minder kostbare energie. Zo gingen we dus van start en het tempo werd gelijk op 28-29 gezet. De Azorean High die iets ranker is als de Moby Dick kwam hierdoor een halve bootlengte op voorsprong. We moesten echter na 500 meter al keren en dit kon slecht met één sloep tegelijk. Hierdoor moesten we de Katwijkers voor laten gaan om zo in goede orde te kunnen keren na de brug.

2817

De brug werd zonder problemen gerond. De Azorean High lag voorop, gevolgd door de Moby Dick en achter ons roeide de Gouteyk. Het slagtempo ging hierna naar 28 en de snelheid zat iets boven de elf km/h. Het weer was goed. Er was niet heel veel wind en de temperatuur was ideaal voor het roeien. omdat het team nog maar weinig training heeft gehad moesten zij al snel de Azorean High laten gaan, en roeien zij de rest van de wedstrijd alleen. hierdoor kon de ploeg mooi zien op welk niveau ze was, en waar de komende weken op getraind kan worden. na 1:34:27 finishte de Moby Dick. goed voor de tweede tijd. hiermee eindigde de Moby Dick 25e in het algemeen klassement.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eightenthirty − = 35

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.