Slag om Makkum

Op zaterdag 16 september organiseert de Stichting "Riemen Over en Weer" voor de vierde maal in successie de Slag om Makkum. Dit is een roeisloepenwedstrijd over 15,0 km waaraan de heren van de Moby Dick en de dames van de Jan van den Berg mee zullen doen.

De wedstrijd is ook dit jaar é©® van de 7 genomineerde wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. Alleen voor de dames hoofdklassers zijn er geen punten voor het algemeen klassement te verdienen.

Rond het middaguur vindt de eerste start plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeien de deelnemers over het Makkumerdiep naar de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het "Gat van Gaast" te ronden. Daarna varen de sloepen het Makkumerdiep weer in om ter hoogte van de sluis te finishen.

In geval van minder gunstig weer zal de race, waarvan 11 km op het IJsselmeer wordt geroeid, worden ingekort. Bij gunstige weersomstandigheden bestaat de mogelijkheid dat de wedstrijdcommissie het parkoers verlengt.

De wedstrijd is op diverse plaatsen langs de route (dijk, dam en boulevard) zeer goed te volgen.

De winnaars worden evenals voorgaande jaren om klokslag 6 uur naar voren geroepen om de prijzen in ontvangst te nemen.

Makkum zou Makkum niet zijn als er geen roeiersmuziek ter opluistering aanwezig zou zijn. Na live optredens van de Makkumer Blues Brothers, Wymaro en de Beugelband staat LOADED DICE dit jaar op de planken.

Tot a.s. zaterdag in Makkum!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

five + = 9

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.