Wolter Huisman: De dames gaan weer aan de “slag”

Het is zaterdag 2 april 2016. Dit betekent Vechten op de Vecht. De dames gaan dit seizoen starten in de Wolter Huisman en zij hebben het voorrecht om voor Roeiploeg Urk het seizoen te openen.

Piet Paulusma had mooi weer beloofd. 20 graden! Dus dit kan niet mislukken toch?! De dames hebben een korte voorbereidingstijd gehad en er is flink geschoven in het wedstrijdteam. Dus wat gaat het worden?

Het geheel begon al goed… Melissa is ziek! Is dit een 1 april grap? Nee natuurlijk niet want het is immers 2 april?! Ach en wee. Wat een ramp!!! Dus ’s morgens om 7 uur werd Jenna van haar bed gelicht. Zij moest invallen voor Melissa.

Maargoed. Stuurman Roel kon vertrekken met 10 dames naar Weesp. De dames hadden bikini en strandhanddoeken en zonnebrand(en bril) meegenomen. Wat Piet zei immers: “Morgen 20 graden. Oat moarn” Nou dit lag toch iets anders. De dames hadden het wat koud in hun bikini. Dus het (nieuwe) roei tenue werd toch maar weer aangetrokken.

De Wolter Huisman zou om half twaalf starten als nummer 6. Het was dus wachtten. De dames verlangden in de tussentijd naar sjaals en wanten, warme chocomel en verre tropische oorden. Die verrekte Piet ook…!

Half 12: Wolter Huisman gaat van start. De dames schoten weg in de (voor hun) nieuwe sloep. De snelheid lag gemiddeld rond de 10 km/h. Dit gaat helemaal goed komen.

De ene na de andere sloep werd ingehaald. Stuurman Roel moedigde zijn ploeg nog meer aan. “Wil je 20 graden? Doortrekken dan! dan krijg je het wel warm!!” De dames gaven nog meer extra. Toen was het ineens: Bam! “Wat was dat?” bulderde stuurman Roel (zoals alleen hij dat kan) “Mijn voetsteun is los geschoten!” hoorde hij. Bam! nog een! en nog een. Zo schoten vijf voetsteunen los. Deze kun je in de Wolter ook niet gemakkelijk weer vastzetten. Dus dan maar doorroeien zonder af te zetten met je benen. Dat hoort ook niet thuis in de correcte roeitechniek. Toch?

Dit alles mocht de pret niet drukken. De dames knokten zich om al de eerder gestarte sloepen heen. En finishten als EERSTE. Totale geroeide tijd was krap 1:09.  Dit was goed voor een 22e plaats in het algemeen klassement en een negende plaats in de eerste klasse.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− three = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.