Zaterdag naar Hindeloopen.

Zaterdag staat Hindeloopen weer op het programma. Vorig jaar alleen door de Moby Dick geroeid. Nu doen de dames met de Jan van den Berg ook weer mee.

Vorig jaar roeide de Jan van den Berg voor de Visserijschool. Nu moeten de roeiers en roeisters aan de bak voor het Nederlands Klassement.  

Er wordt geroeid op het IJsselmeer en vanwege het open water kan het al vrij snel, door de wind, een zware wedstrijd worden. Staat er bij aanvang van de wedstrijd al te veel wind dan wordt er binnendoor geroeid. Momenteel zijn de weerberichten gunstig zodat de 20 kilometer op het IJsselmeer worden geroeid.

De roeiers zijn in Hindeloopen rond de klok van 9.30 uur. De sloepen zullen dan direct te water worden gelaten. De start en de finish vinden plaats in de haven van Hindeloopen. Op de havenkade komen we oude bekenden tegen n.l. het shantykoor "Gjine C te heegh" uit Oudega.

Er zullen ongeveer 50 sloepen uit heel Nederland aanwezig zijn. De eerste start is om 12.00 uur en elke minuut zal er een sloep starten.

Na de start zullen de sloepen eerst richting Stavoren roeien. Dan, na het ronden van een boei, gaan ze weer richting Hindeloopen. De haven van Hindeloopen wordt eerst voorbij geroeid om na het ronden van een verder op gelegen boei weer terug te keren naar Hindloopen. De finish is dus weer in de haven van Hindloopen.

De prijs uitreiking vindt plaats in het gemeenschaps centrum De Foeke. Deze zal ongeveer om 18.00 uur plaats vinden.

Een uitgelezen dag om de Moby Dick en de Jan van den Berg te zien roeien en aan te moedigen!

Tot ziens in het gezellige Hindeloopen!

Alle informatie over de 12 mijl van Hindeloopen vindt u hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

73 − = fourensixty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.