Zonder de Moby Dick, toch even anders

Afgelopen zaterdag zijn 8 roeiers van de Moby Dick onder leiding van hun stuurman Tiemen Romkes richting Rotterdam gegaan. Daar hebben zij mee gedaan aan de sprint wedstrijden die in de Leuvehaven werden gehouden. Het zou een aparte ervaring worden en dat werd het ook.

 

 

Nog wat advies van een voorbijganger en hup richting Rotterdam. 

Aangekomen in Rotterdam werden de aanwezige ploegen verdeeld in 4 klassen.Victory Klasse, Liberty Klasse, Empire Klasse en de Freedom Klasse.
D
e roeiers van de Moby Dick werden ingedeeld in de Freedom klasse. Dit was de klasse voor roeiers die nog nooit eerder hadden meegedaan. De start was om 10.00 uur en er werd in groepjes van twee om de 5 minuten gestart. Van start naar finish, die langs de kade liep, was een afstand van 375 meter. Vanaf de kant was dit gebeuren dus prachtig te volgen.
Het was daar in Rotterdam bere gezellig, nu nog een resultaat neerzetten waar mee je in huis kunt komen. 

 

Er werd geroeid in 3 verschillende sloepen. Deze sloepen waren van een heel ander soort dan de Moby Dick was. Vooral het materiaal en de afstelling hiervan is al dag en nacht verschil. In de Moby Dick is alles perfect op elkaar afgesteld. De verhouding riem, dol, voetsteun en zit bank is hier precies goed. De Moby Dick is als het ware het verlengstuk van de roeier. Dit was dus wel even anders in de drie sloepen die door de organisatie ter beschikking waren gesteld.
  Paar mooie aktie foto's van de wedstrijd.  
De roeiers van de Moby Dick moesten om 10.45 uur starten en zo hadden zij de gelegenheid om de techniek van de andere ploegen af te kijken. Men kon niet van te voren even oefenen. Dus toen zij aan de beurt waren was het alles of niets. De eerste race moesten zij tegen een ploeg uit Rotterdam. Dit ging aardig gelijk op en tot slot wonnen zij deze ook nog. Maar het ergste moest nog komen want in de tweede sprint ging alles mis. In de Oka18, de latere winnaar en die ook nog het baan record verbeterde, moesten zij hun meerdere erkennen. De roeiers van de Moby Dick waren gewend om vol aan de riemen te gaan hangen maar dit ging in deze sloep toch even anders. Riemen vlogen uit de dollen waardoor deze boot uit balans raakte. Voor dat alles weer een beetje op gang was was er aardig wat tijd verloren gegaan en was de boot met de roeiers van de Oka 18 al zowat gefinisht. 

 

Wat nu dan?

 

Hoe dan ook gewoon weer instappen en door gaan. 

De derde en laatste sprint ging al een stuk beter maar kon geen zoden aan de dijk leggen om nog hoog in de Freedom klasse te eindigen. Van de 10 ploegen in die in deze klasse meededen werd de Moby Dick 5e. Een ervaring rijker en een illusie armer, zuchtte stuurman Tiemen Romkes, wij moeten een manier zien te bedenken om in een vergelijkbare situatie te kunnen trainen want anders wordt het niks. Op de vraag of hij volgend jaar weer mee zou doen gaf de stuurman geen commentaar.
   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nine + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.