18 mei…..H-T Race!

De HT is de koningin onder de sloepraces. Met de HT is het allemaal begonnen…….

De eerste oversteek van Harlingen naar Terschelling werd geroeid op zaterdag 21 juni 1975 in het kader van de manifestatie "100 jaar Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz" door de sloepen  "Houtman" en "De Rijp". Hiermee werd de grondslag gelegd voor de HT Sloepenrace.
Inmiddels doen er jaarlijks het maximaal aantal sloepen, 130 stuks, mee aan deze geweldige race. De sfeer voor de start in Harlingen is al perfect, de sfeer op Terschelling na afloop van de race is waar de roeiers het vooral voor doen. Overigens is de ca. 34 km lange oversteek over de Waddenzee een van de zwaarste roeitochten in ons land. Als het weer niet optimaal is wordt de strijd aangegaan met golven, wind en getijde stroom.
Er zijn dan ook  regelmatig uitvallers in deze race.

Aanstaande vrijdag wordt deze Harlingen-Terschelling Race weer gehouden. Waren het voorheen de heren die deze wedstrijd roeiden, mogen nu de dames deze wedstrijd tot een goed einde brengen.

De dames starten met de Jan van den Berg om 12.30 uur. Het zal van het weer afhangen hoe laat zij in Terschelling aan zullen komen.
tn_ht15

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

95 − = fourenninety

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.