De 12 mijl van Hindeloopen

Aanstaande zaterdag 21 juni wordt voor de 10e keer de 12 mijl van Hindeloopen geroeid.
Dit is een wedstrijd over open water en gaat over 22 kilometers.

Vanwege het open water kan het al vrij snel, door de wind, een zware wedstrijd worden. Staat er bij aanvang van de wedstrijd al te veel wind dan wordt er binnendoor geroeid. Momenteel zijn de weerberichten gunstig zodat de 22 kilometer op het IJsselmeer worden geroeid.

De roeiers van de Moby Dick zijn in Hindeloopen rond de klok van 9.30 uur. De sloep zal dan direct te water worden gelaten. De start en de finish vinden plaats in de haven van Hindeloopen. Op de havenkade vinden diverse optredens van muziekgroepen plaats, waaronder het shantykoor "Gjine C te heech" uit Oudega.

Er zullen ongeveer 50 sloepen uit heel Nederland aanwezig zijn. De eerste start is om 13.00 uur en elke minuut zal er een sloep starten. De Moby Dick zal als laatste starten dus ongeveer om 13.50 uur.

Na de start zal de Moby Dick? eerst richting Stavoren roeien. Dan, na het ronden van een boei, gaan ze weer richting Hindeloopen. De haven van Hindeloopen wordt eerst voorbij geroeid om na het ronden van een verder op gelegen boei weer terug te keren naar Hindloopen. De finish is dus weer in de haven van Hindloopen.

De prijs uitreiking vindt plaats in het gemeenschaps centrum De Foeke. Deze zal ongeveer om 19.00 uur plaats vinden.

De weers verwachtingen zijn gunstig dus een uitgelezen dag om de Moby Dick te zien roeien en aan te moedigen!

Tot ziens in het gezellige Hindeloopen!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

56 + = nineenfifty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.