Een slag in de rondte.

15 september 2007.
In de Slag om Makkum moesten de dames zich revancheren. De Maasrace was er een die vergeten diende te worden. De Moby Dick moest de strijd voort zetten.

Wat een mooie dag was het afgelopen zaterdag. Uitgelezen weer om een rondje te gaan roeien. 15 kilometer stond er op het programma en dit was echt niet extreem dus een mooie wedstrijd om punten te pakken! makkum07pict0291.jpg
makkum07pict0299.jpg Boven; Is het bakken in Makkum.

Naast; Moby Dick komt net van de loskraan vandaan

Om 12 uur lagen er 20 dames en 39 heren sloepen klaar bij de starlijn. De Eucalupta en de Waterheks beten de spits af. De Jan van den Berg startte om 18 over 12. De Moby Dick moest in z’n eentje als laatste starten.
   
De Jan van den Berg, die samen met de Garuda aan de start verscheen, moest de Garuda in de sprint voor laten. Echter voor het einde van de haven kwam de Jan van den Berg al in het juiste slag tempo waardoor de Garuda op achterstand werd gezet.
 
                      Wachten voor de start lijn. makkum07pict0315.jpg
   
De Moby Dick had het deelnemers veld voor het liggen en kon zich hier aan optrekken. Na een zeer snelle start kwamen zij de haven uit gestormd. Het leek allemaal perfect te gaan. De Azorean High lag op twee minuten voor hen en was zo een mooi richt punt.
   
De Azoren High roeide te samen met d’ Isela. Deze twee sloepen waren ditmaal aan elkaar gewaagd en roeiden zo om het hardst. Dat het snel ging kreeg de Moby Dick al gauw in de gaten omdat beide sloepen op gelijke afstand bleven. De stuurman van de Moby Dick zag dat beide sloepen niet dichterbij kwamen en gaf slagroeiers Albert Korf en Jan Fokke Snoek de opdracht om het slagtempo naar 30 a 31 slagen te brengen. 
   
Men ging richting Afsluitdijk en het beetje wind wat er stond kwam vanaf de zijkant. Het leek wel of de roeiers van de Moby Dick last van deze zijdelingse golven had. De snelheid zakte regelmatig onder het normale niveau. Het strijdend tweetal kwam ook maar niet dichterbij.
   
De Jan van den Berg had zich weer op de Voorbijganger gericht. De Voorbijganger ging er echter vandoor en tijd lang waren deze dames niet meer te zien. Het maakte niet uit. De dames van de Jan van den Berg zaten dit maal goed in de wedstrijd. Het verschil nu met vorige week was dat er nu geroeid werd op het oude vertrouwde IJsselmeer. Verbeten werd er geroeid en de snelheid bleef constant. Men had zich voor genomen dat deze wedstrijd er iets anders uit zou komen te zien dan die van vorige week.
   
De boei richting Hindeloopen werd gerond en noch was de afstand van zowel de Jan van den Berg als de Moby Dick tot hun naaste concurrenten niet veranderd.
De stuurmannen Tiemen (Jan van den Berg) en Jan Romkes (Moby Dick) bleven hun roeiers aan moedigen. Er moest harder geroeid worden. Er moest meer strijd en kracht in de ploegen komen. Bij de dames ging het lukken bij de heren ging het moeizaam. De Moby Dick had weer zijn vaste ploeg er niet inzitten maar de reserve roeiers streden wat ze waard waren. De Azorean High en d’Isela kwamen dichterbij zij het uiterst langzaam. 
   
 

makkum07pict0275.jpg

 makkum07pict0412.jpg
 

Voor een goed wedstrijdverloop neme men deze ingrediënten.
 
De Jan van den Berg moest wat goed maken. Dat zag je gewoon aan de snelheid. Sloepen werden ingehaald. De afstand naar de Voorbijganger werd kleiner. De haven van Makkum kwam al in het zicht.  
   
De Moby Dick had eindelijk de Azorean High en d’Isela te pakken. Dit gaf de burger moed en nu zag men ook dat deze twee sloepen een echte veldslag met elkaar zaten uit te vechten. Dit had hen al aardig kracht gekost. De Moby Dick kon hier nu van profiteren en roeide bij hen vandaan. Ook zij kregen de haven van Makkum in het zicht. 
   
De bekende laatste loodjes waren voor de Moby Dick echt zwaar. Richting de haven van Makkum probeerden de stuurman nog eenmaal een eindsprint te trekken maar meer snelheid kwam er echt niet meer uit. Met een tijd van 1:19:59 waren zij wel de snelste maar een 29e plek in het Algemeen klassement was niet wat zij er van verwacht hadden. Was de voorsprong op de Azorean High twee weken geleden nog 6,5 minuut nu bedroeg deze maar 3 minuten. De Moby Dick behaalde een vierde plaats in de Hoofdklasse B.
   
De Jan van den Berg had de eindsprint beter voor elkaar. Die deden er nog een schepje bovenop. Zat er vorige week nog zo’n 2,5 minuut tussen hen en de Voorbijganger nu was het nog maar 1,5 minuut. Met een tijd van 1:38:41 behaalden zij een 12 plek in het Algemeen klassement en een eerste plek in de Hoofdklasse B.
Deze 15 kilometer werd een stuk sneller afgelegd dan die van de Maasrace. 
   
De resultaten verschillen momenteel per week. De ene week goed de ander week weer minder. Als deze tendens zich voortzet dan hopen wij dat de Moby Dick a.s. zaterdag in Zwartsluis de sterren van de hemel gaat roeien.
makkum07pict0377.jpg

De kok schafte macaronie en dat lieten de roeiers zich goed smaken.

 
 makkum07pict0398.jpg

Na het eten was het tijd om de benen even te stretchen tijdens het gym uurtje.

 
Uitslag heren.

Uitslag dames.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 − threeenforty =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.