Eindklassement sloep roeien bekend.

In het Algemeen Klassement B greep de Moby Dick 
net naast een podium plaats. De roeiers behaalden
een 4e plaats in dit klassement.

Minimaal 5 van de 7 genomineerde wedstrijden moesten
er geroeid worden voor een klassering in de beide
hoofdklassen.
Zaterdag was er de laatste wedstrijd die gehouden
werd in de grachten van Amsterdam. Aangezien zij hun 5 genomineerde wedstrijden al hadden geroeid hoefden zij aan deze wedstrijd niet mee te doen. Een andere reden was het feit dat in de nauwe grachten, de nogal brede Moby Dick, al snel veel schade op kan lopen. Ook dit jaar waren er verscheidene sloepen die schade hadden opgelopen.  

 

Dit jaar was er een nieuwe indeling van het klassement. Deze bestaat nu uit 5 klassen. Door deze verdeling krijg men een eerlijker en spannender competitie. Naast Hoofdklassen A en B bestaat er een 1e , 2e -en een recreanten klasse. Deze zelfde indeling hebben de dames ook. In het Overall Klassement (alles bij elkaar) belanden de roeiers op een 17e plek.

 

De roeiers hebben momenteel een winter stop. In januari volgen zij in het vernieuwde Sport en gezondheids centrum van Peter Woort een speciaal voor hen opgezet training programma. Hier worden zij in drie maanden klaar gestoomd voor het echte werk, dat in april begint. Eerste wedstrijd is al op 17 april te IJmuiden.  

 

Ook nieuw volgend jaar, is de dames ploeg. Zij hebben de afgelopen maanden al kennis kunnen maken met het fenomeen sloep roeien en krijgen vanaf volgend jaar de beschikking over hun eigen sloep. De roeiploeg Urk heeft van de Visserijschool de Jan van den Berg in bruikleen gekregen. Deze sloep is een 'oude bekende' van roeiploeg Urk. In de jaren 1990 tot 1996 roeiden zij hiermee, onder de naam Moby Dick II, vele wedstrijden. Nu gaan de dames met deze sloep hun wedstrijden roeien.

Ook voor de dames wordt het nu serieus!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 − fiveenthirty =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.