Grou weer of geen weer!

25-04-2015.  Er stond een zware race op de kalender. Een die de dames liever mijde maar zaterdag konden zij er toch aan geloven! Grou, 20,8 km en vaak slecht weer!

Deze race is een mooie voorbereiding op de aankomende Harlingen Terschelling Race die op 15 mei geroeid wordt.

Omdat we in Grou roeiden was het weer ook zeker grou(w) / veel regen en veel  wind. We moesten dit varkentje wassen met een andere slagroeister, een nieuweling een zieke en een roeister die van bakboord naar stuurboord moest. Niet de ideaalste manier om aan een wedstrijd van 21 km te beginnen.

Wachten voor de start.
Wachten voor de start.

De regen werd vermeden door even gezellig met de hele ploeg binnen op te warmen en ons voor te bereiden op de race. De dames waren om 12.02 aan de beurt De Wolter Huisman ging een uur later van start.

De dames mochten als 2e starten en wisten gelijk een aantal boten in te halen. Voor lange tijd waren ze koploper en wilden dit ook zo houden. Na bijna een botsing met een zeilboot werd de kracht er weer opgezet en kon de race weer verder over het prachtige natuurgebied “de Alde Feanen”. Het eerste stuk was met wind mee en liet de Jan van den Berg de andere boten ver achter zich. De helft van het parcour was bijna geroeid de wind stak op en de wind werd nu flink tegen. Meer kracht moest er komen en de teksten “we vreten het hout op” “ik zal, ik moet, ik wil, ik kan” vlogen ons om de oren. 17 kilometers alleen geroeid,

D'r moest flink aan getrokken worden.
D’r moest flink aan getrokken worden.

geworsteld, gestreden kwamen er toch een aantal sloepen dichterbij. Maar weer werden de krachten verzameld en weer werd er strijd geleverd met inmiddels windkracht 5 tegen. Een worsteling met zichzelf om toch weer de stuurman de gewenste snelheid te geven.

De laatste kilometers kwamen in zicht, de eerste twee achtervolgers haalden de Jan van den Berg in. Bij de laatste brug kon de stuurman de tegemoet komende kruiser tot wachten overhalen maar de Sir Lancelot Skynner kwam steeds dichterbij. Toch wilden de dames zich niet zomaar in laten halen. Met de aanmoediging van verschillende pleziervaart schepen gingen zij in de allerlaatste meters de strijd aan met de deze ploeg uit Harlingen en werd de 10 km per uur aangetikt de toeter klonk en de Jan van den Berg eindigde in een tijd van 2:40:13.

De notering: een 8e plek in de Damesklasse1 en een 22e plek in het Algemeen Klassement.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

67 − = twoensixty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.