Kameleonrace was een echte wedstrijd!

25-06-2016. Een spannende strijd van begin tot het eind tussen de twee snelste dames sloepen.

Bij het zien van de startlijst van de Kameleonrace wisten de dames van de Wolter Huisman dit meteen. Zij zouden starten met de Kaag1!

Dit werd een strijd om de snelste tijd. Strijd van begin tot het eind. Er werd van te voren besloten om meteen bij de start voor te komen zodat de Kaag1 de wedstrijd moest gaan maken.

Na een formidabele start ligt de Wolter Huisman 5 meter voor. Om de eilandjes Adam en Eva heen richting de Heerenzijlbrug. Onder de brug door met de riemen geroeid waardoor er snelheid werd verloren en de Kaag1 komt dichterbij. Die besluiten door te roeien maar komen met de riemen tegen het beton van de brug aan. Ook dat remt af. De afstand is weer 5 meter. Knallen weer.

De Kaag1 begint aan een opmars en komt centimeter voor centimeter dichterbij. De dames van de Wolter Huisman doen er alles aan om de afstand het zelfde te houden en roeien op top vermogen.

De eerste sloepen komen in ’t zicht en worden door de Wolter Huisman aan bakboord en door Kaag1 aan stuurboord ingehaald.  Ze komen dichterbij….. het piept en kraakt bij de dames maar de Kaag1 weet toch langszij te komen.

sam_6766

Verder weer richting het Kameleon eiland. De Kaag1 is al voor de helft gepasseerd!

De stuurman van de Wolter Huisman besluit een buitenbocht te nemen waardoor er meer sloepen ingehaald kunnen worden. De Kaag1 besluit de binnenbocht te nemen en komt achter langzamere sloepen te zitten. Er komt weer afstand.

Na wat schreeuwen (of zijn het aanmoedigingen?) van de stuurman ligt de Kaag1 weer achter de Wolter Huisman. ‘En nu zo houden!!!’ schreeuwt de stuurman.

Ondertussen zijn er al 15 sloepen ingehaald en liggen er nog 3 voor de Wolter Huisman.

De laatste fase breekt aan en allerlei opjagende geluiden komen uit de sloep. “Kunnen we als laatst startende dames sloep als eerste finishen?”

We starten de sprint en komen onder luid gejuich als snelste dames sloep binnen. 15 km in 1:35:50.

Resultaat; Snelste tijd en een 6e plek in het Dames2 klassement en een prachtige wedstrijd met dank aan de dames van de Kaag1!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fiveenforty − fiveenthirty =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.