Moby Dick weer in zijn element.

Afgelopen week heeft u de Moby Dick voor het eerst weer door de Urker haven zien varen. Al was het een week van veel wind toch zijn de trainingen op het water weer begonnen. Van maandag tot en met donderdag zijn de roeiers weer op het water te vinden. Deze trainingen zijn hard nodig om het komend roeiseizoen weer bij de top van Nederland te kunnen horen.

Eigenlijk zijn de trainingen begin januari al begonnen. Bij sport en gezondheids centrum van Peter Woort werd een programma afgewerkt dat speciaal door Peter Woort voor de roeiers was samengesteld. Al enkele jaren wordt er tijdens de winter maanden getraind bij dit fitness centrum om zo een basis te leggen voor een goede conditie en een goed seizoen. Onder professionele leiding van Peter, Jelle en Marrie is er een programma afgewerkt van Circuit training, Body Attack en Body Pump. Dit alles om de conditie op peil te brengen voordat de roeiers weer op het water gaan trainen.   fitnwess 

Dit jaar staan er meer wedstrijden op het programma dan vorig jaar. Ook is het klassement opnieuw ingedeeld. Het klassement bestaat nu uit een Hoofdklasse A en B en een eerste en tweede klasse. De behaalde resultaten worden ook nog eens in een Algemeen klassement gezet. Om vanuit de eerste of tweede klasse naar de hoofdklasse te kunnen komen moet je eerst een seizoen goed presteren.

Deze nieuwe klassements indeling is ontwikkeld om een beter en spannender competitie te creë²¥n. De beide hoofdklassen zijn bestemd voor de echte wedstrijd sloepen en de eerste en tweede klasses zijn de klassementen voor de recreanten die niet alle genomineerde wedstrijden roeien.

Ook nieuw is de website van de Moby Dick. Deze website is door Pieter Baarssen van OPH geheel vernieuwd. Dit heeft er toe geleid dat er meer nieuws en achtergronden te lezen zijn op deze site.

Tevens is er nog plaats voor enkele goed gemotiveerde jongens die er niet tegen opzien om deel te nemen aan een van de zwaarste sporten van dit moment. Van maandag tot en met donderdag kunnen zij zich om 19.00 uur opgeven bij de schuur naast de werf van Metz (oude havenkantoor)

De eerste wedstrijd van het seizoen is op 26 april in IJmuiden. Deze wedstrijd telt meteen mee voor het Algemeen Klassement.

fitness3   
   

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

six + three =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.