Roeien in Mosselland.

16 juli 2011.
In alle vroegte gingen de Jan van den Berg en Wolter Huisman richting Bruinisse. Tijdens de visserijdagen werd daar de Mosselrace gehouden.

mossk2.jpg  We beginnen met Ester want zij kreeg vandaag de Special Treatment. 
   
 En ja, het was erg vroeg! mossk1.jpg 
   
Een race die ditmaal over 10,5 kilometer zou gaan. Aanleiding, de niet zo mooie weersverwachting van veel regen en harde wind. 
 
mossk3.jpg  Na een vlotte heen rit en een snelle te waterlating werden de sloepen vanuit de vluchthaven naar Bruinisse gesleept. Onderweg werd de eerste bui al geïncasseerd maar gelukt waren de roeiers hierop voorbereid en waren ze ingepakt in regencapes.
 
   
Miss Visserij 2001 werd al snel omgedoopt in Miss Mossel en dat moest worden vast gelegd.  mossk4.jpg 
Tijdens het palaver werd alles even doorgenomen en de eerste sloepen werden om 11.30 uur afgeschoten.
 
De Jan van den Berg had nummer 9 en zat in de 5e start groep samen met de herensloep ’t Ankertje. De start verliep soepel en ’t Ankertje was niet zo snel als de Jan van den Berg zodat de dames makkelijk weg konden roeien. 
   
De Wolter Huisman had nummer 27 en startte als laatste en enige. Met alles voor hen konden ze de aanval openen op de voor hen roeiende sloepen. 
   
 mossk5.jpg Via de Zijpe ging het richting het Mastgat naar de keerboei KT28 . Het regende tijdens de wedstrijd gelukkig niet. Echter de wind was op de heenweg tegen en was kracht 4.  
   
Pittig roeien was het maar de dames hadden direct door dat er geen tijd was om eerst ‘in’ de wedstrijd te komen. Van meet af aan werd het slagtempo hoog en krachtig gehouden. De snelheid was tegen de wind in 8 km/h. 
   
De Wolter Huisman roeide deze wedstrijd met 8 heren en begonnen met een inhaal race maar 10,5 km bleek te kort om alles in te kunnen halen.  mossk6.jpg 
   
Ook de andere ploegen zorgen er voor dat ze op zo’n kort stukje zich niet voorbij laten roeien. Daar had de Jan van den Berg ook in de gaten. Tegen de wind in werden de voor hen gestarte dames vrij vlot ingehaald. Na de rondingsboei zat alleen De Mac uit Harderwijk nog voor hen.  
 
Als deze sloep werd ingehaald zouden zij als eerste in de haven van Bruinisse aankomen en dat zou wel een mooi gezicht zijn met al die toeschouwers op de kant. 
 
Langzaam maar zeker kwamen zij dichter bij De Mac. De roeister van De Mac lieten dit niet op zich. 50 meter bleef er tussen de 2 sloepen zitten. De ene keer kwam de Jan van den Berg een paar meter dichterbij en met af en toe een surf golf liep De Mac weer een paar meter uit. 
   
Zo bleef het tot aan de finish. De Mac mistte nog een boei  maar de Jan van den Berg kon De Mac niet meer inhalen. Finishtijd was 1:12:25. 1e plek in Dames Klasse 1 en een 4e plek in het Algemeen Klassement. 
 
De Wolter Huisman finishte in een tijd van 1:06:13 een 3e plek in Heren Klasse 1 en een 14e plek in het Algemeen Klassement. 
   
mossk7.jpg  En toen was het Mosselen eten! (maar niet iedereen begon er aan.)
 
Tiemen had even een stokbroodje, wiite wijn en wat sauce mee genomen. Of je in een 5 sterren restaurant stond.  mossk8.jpg 
   
En Speciaal voor Ester! (Klik hier maar even  
   
   
   
   
   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

69 − oneensixty =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.