Sportverkiezingen 2006.

20 december 2006.
Spannende sportverkiezingen zorgen voor nagelbijtende momenten. Ook als sportvrijwilliger begint het dan wel even te kriebelen.

Jan de Vries had er voor gezorgd dat van elke genomineerde een stukje film met interviews waren en er werd van start gegaan met de Sporttalenten. U kunt op de foto zien wie en waarvoor ze uitkomen. Eerste werd David de Haan, tweede Anita Kramer en derde Eline Bakker. Prijzen werden uitgedeeld door Wethouder Koffeman.

04rdamsporttalent

 

04rdamsportvrouw In de categorie Sportvrouw werd Alissa Verhoeff eerste, Alie Vink tweedes en Eline Baarssen derdes. Deze prijzen werden uitgedeeld door Notaris Steenhuis van het gelijknamige notariskantoor.

 

04rdamsportman

Sportman van het jaar werd Pieter Ras, tweede werd Bert Jerusalem en derde werd Frans Brouwer. Deze prijzen werden uitgereikt door Jan Verhoeff van de Rabobank.

 

Na de pauze kwam er een heel speciale gast aan het woord namelijk Henk Gemser. Een van de bekendste schaats coaches die Nederland heeft gekend. Hij vertelde hoe belangrijk de sport is en hoe je iemand kunt stimuleren om door te gaan met iets waar hij later heel veel aan zou hebben en terug zou denken.

Ook deelde hij de Stimuleringsprijs uit. Hij vertelde, hoe ook hij, onder indruk was gekomen over de moeilijke periode van Bert Jerusalem. Hoe hij zijn ziekte had overwonnen door zijn geloof en doorzetting. Stimulator was daarbij, Bert zijn vriend Jakke Goosen. Bert mocht dus deze prijs aan zijn vriend overhandigen met daarbij natuurlijk een daverend applaus van het publiek.

04rdamvrijwilliger Hierna waren de Vrijwilligers aan het bod en deze waren alle drie winnaar. Voor Roel van Slooten had men roeier en bestuurslid Jurie van den Berg gevraagd om iets te vertellen en dit werd met veel verve gedaan. (Ik liet me steeds verder onderuit zakken) De prijzen werden uitgedeeld door Geert Weerstand. Deze prijs heet nu de Albert Ras Bokaal. Genoemd naar een helaas te vroeg overleden, ´ras` vrijwilliger.
  04rdamsportploeg

Het nagelbijtende moment kwam steeds dichterbij. De Sportploeg van het jaar. De filmpjes werden gedraaid en de dames werden nog zenuwachtiger. Aan het filmpje kon het niet liggen. Mooie opnames van een slecht weer race en een prachtig betoog van stuurman Harmen Romkes. Toch werden dames derdes. Jeugdgroep van de gym werd tweedes en volley bal ploeg Ut Top werd eerste. Deze prijzen werden uitgedeeld door de nieuwe burgervader Jaap Kroon.

Er werden “gewichtige” prijzen uitgedeeld die gemaakt waren door Weerstand Natuursteen. Ook waren er bloemen en voor ieder een cadeaubon van Sport 2000. Na het slotwoord van Fokke Hoekstra werd het hele sportgebeuren afgesloten met een lekker koud en warm buffet.

Een mooie avond met een mooie opsteker voor onze enerverende Sloeproeisport. 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nineenforty − = 42

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.