Start van seizoen 2009

Het uur erbij en het roeien begint weer! Nou ja, op het water dan. De roeiers hebben er al 3 maanden sportschool op zitten. Maar op het water is het mooier dan in de sportschool.

De eerste weken zitten er weer op. Anders dan vorig jaar, is het weer. Want dat is tot nu toe heel mooi geweest. Voor zo lang het duurt dan. 
 
Er zijn 2 heren ploegen die de Wolter Huisman en de Moby Dick bemannen. Willem van der Lee stuurt de Moby Dick en Tiemen Romkes houdt het roer in de Wolter Huisman vast. De Jan van den Berg heeft twee dames ploegen. Het eerste team, onderleiding van Roel van Slooten, traint op maandag en woensdag. Het tweede team, onderleiding van Abraham Ras, traint op dinsdag en donderdag. 
 
Er is ook een HT team gevormd dat, naast de normale training, op zaterdag in de Jan van den Berg traint. 
 
 31032009283.jpg
 
 31032009284.jpg
 
 31032009285.jpg
 
31032009286.jpg 
   
De eerste wedstrijden komen er ook weer aan. Aanstaande zaterdag, 18 april, roeien de Moby Dick en de Wolter Huisman in IJmuiden. Die week daarop roeit de Jan van den Berg in Lemmer.
 
IJmuiden, dat dit jaar niet genomineerd is voor de dames, is een wedstrijd van nog geen 15 kilometer. Een leuk begin van het seizoen.
 
De start en finish van de 19e IJmuider Noordzeekanaal Sloepenrace is aan de zuidzijde van het Noordzeekanaal aan de loswal bij de Kleine Sluis. Deze begint om 12.30 uur
 
Er doen zo’n 66 sloepen mee en de Urker sloepen starten samen met de Azorean High om 12.33 uur. 
 
De wedstrijd zal voor hen zo’n uur en een kwartier duren. De prijs uitreiking zal om ongeveer 17.30 uur zijn. Meer informatie kunt u lezen op de website van de 10 mijl van IJmuiden.
 
Tot ziens in IJmuiden! 
   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

sixenninety − seveneneighty =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.