Wolter Huisman getest met slecht weer.

Woensdagavond stond er een harde bries van een windkracht 4-5.
Het uitgelezen weer om de Wolter Huisman aan een slecht weer
test te onderwerpen. Ook de andere sloepen waren die avond
op het water zodat zij konden zien wat de nieuwste aanwinst allemaal aankon.  

 whwolter huisman 1  

De afgelopen weken waren de nieuwe riemen gereed gekomen zodat ook deze getest konden worden. Sommige modificaties waren doorgevoerd en nu kon men het materiaal uittesten. Ook was het van belang om te zien hoe de sloep zich hield met slecht weer. Was deze koersvast en kon men golven vanaf de zijkanten weerstaan. Kortom hoe was het gesteld met de stabiliteit van de Wolter Huisman.  

 

De verwachtingen waar hoog gespannen toen men de haven uit voer en het woelige water op voer maar de sloep hield zich goed. Tegen de wind in leek het af en toe wel of de Wolter Huisman over het water vloog i.p.v. er door heen.
Het sturen ging tegen de golven in goed maar dwars op de golven moesten de roeiers meehelpen om de sloep weer recht te krijgen.

 

Alles leek goed te gaan maar op een gegeven moment knapte er tocht een uithouwer uit de boorden. Deze, bleek later, was door een verkeerde lijmsoort los geraakt en kan gelukkig weer snel gerepareerd worden.

 

Wat de Wolter Huisman ook goed doet is, surfen. Op de terug weg toen men wind en golven in de rug had werd de Wolter Huisman ‘gegrepen’ door de wind en golven. De sloep bereikte toen een snelheid van ongeveer 24 km/h.

 

Al met al een waren de bevindingen positief en kan er na de vakantie volop mee getraind worden.

 

3gelijkalle 3 boten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = seven

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.