De 12 mijl van Hindeloopen

Aanstaande zaterdag 19 juni wordt er al weer voor de 11e keer de ?12 mijl van Hindeloopen? geroeid. Deze 22 kilometer lange wedstrijd gaat over open water. Doordat deze wedstrijd op het IJsselmeer wordt geroeid kan het door de wind al vrij snel een zware wedstrijd worden. Mocht er bij het begin van de wedstrijd teveel wind staan dan wordt er voor een binnen door route gekozen.

De roeiers zijn rond de klok van 9.30 uur in Hindeloopen. De sloepen zullen direct te water worden gelaten. Er hebben zich al meer dan 50 sloepen uit alle delen van Nederland aangemeld. Deze zullen, i.v.m. het voetballen, een uur eerder starten. De start vindt plaats in de haven van Hindeloopen en begint om 12.00 uur.

Na de start zal er eerst richting Stavoren worden geroeid. Dan, na het ronden van een boei, gaan ze weer richting Hindeloopen. De haven van Hindeloopen wordt eerst voorbij geroeid om na het ronden van een verder op gelegen boei weer terug te keren naar Hindloopen. De finish is dus weer in de haven van Hindloopen.

Op de havenkade vinden diverse optredens van muziekgroepen plaats, waaronder het shantykoor "Gjin C te heegh" uit Oudega.

De prijs uitreiking vindt plaats in het gemeenschaps centrum "De Foeke". Deze zal ongeveer om 18.00 uur plaats vinden.

De weers verwachtingen zijn gunstig dus een uitgelezen dag om de Moby Dick te zien roeien en aan te moedigen!

Tot ziens in Hindeloopen!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oneenfifty − = 48

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.