De beste stuurlui staan in de kroeg.

Een mooie titel voor een workshop die bestemt was voor iedereen die meer van roeien wilde weten.

Toen wij de uitnodiging kregen waren wij direct enthousiast om hier naar toe te gaan. Je kunt altijd weer nieuwe dingen leren van andere mensen. Wel keken wij een beetje raar er van op dat de FSN dit niet organiseerde maar een pas opgerichte roeivereniging. De stuurmannen Tiemen Romkes, Jan Romkes, Abraham Ras, Roel van Slooten en bestuurslid Jennie van Slooten schreven zich in voor deze sessie en togen zo naar Olst.

Op een mooie locatie in het dorpje Olst staat het restaurant `t Veerhuis alwaar de workshop om 10.00 uur zou beginnen met koffie. Een workshop die georganiseerd werd door het pas opgerichte Daventre Portu. Een nieuwe roeivereniging in Deventer alhoewel de voorzitter, Ron Straver, een "oude" rot in het roeiwereldje is.

  Tussen Zwolle en Deventer ligt 't Veerhuis.  

Er waren deelnemers uit Kortgene, Muiden, Deventer, Emmeloord en dus uit Urk aanwezig. Ik schat het aantal op zo`n 25. Na de koffie beet Ron Straver de spits af.

Hij vertelde over het vervoer van de sloep, wat er bij kwam kijken om de sloep en aanhanger veilig over de weg te laten gaan, tot hoever je mag gaan met een B of/en E rijbewijs. Ook kwam het binnenvaart reglement ter sprake.

Ron Straver, voorzitter van sloeproeivereniging Davetre Portu. Of te wel de poort van Deventer.    
Commando`s roei en manoeuvreer techniek was het volgende punt op de agenda. Dit werd verzorgt door Marc Bosch, voormalig stuurman/trainer bij STC Rotterdam. In een vlot tempo nam hij de bekende en minder bekende roeicommando?s door en vertelde hoe er geroeid moest worden bij het nemen van bochten en nauwtes.
 

Marc Bosch aan het woord over zijn onderwerp.  

 

 

Toen was het al weer tijd voor een perfecte lunch die bestond uit brood met koud gerookte zalm, ham of kaas en een perfecte tomaten soep.

   

Na de lunch nam Pim Visser, stuurman en coach van dames Muiden en Zwartsluis, het woord.

Hij begon op zijn eigen wijze de team motivatie en de wedstrijd techniek te bespreken. Hier kwam de rol als stuurman/coach aan de orde en wat die al of niet met zijn ploeg besprak voor en tijdens trainingen en wedstrijden.

 

Pim verteld hoe hij in een wedstrijd alle middelen aanwend om zijn concurrenten te slim af te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als laatst stond Dennis van de Hust op het programma. Hij behandelde de onderwerpen trainingsopbouw en teamcoachen.  

Dennis was roeier bij Hogeschool Holland en had heel wat wedstrijden achter de rug.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dennis had een interactief programma onderdeel.  

 

Hij liet het luisterende publiek ook mee praten en zo kwam onze stuur, Tiemen ook veelvuldig aan bod.

Na het vragenrondje ging, naar onze mening, een ieder tevreden en vol info naar huis. Informatie waar men echt iets aan had en die direct toegepast kon worden tijdens training en wedstrijd.

Voor een beginnende stuurman of om weer nieuwe ideen op te doen was dit een geslaagde dag! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nine + one =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.