Doop van een nieuwe toekomst.

25 mei 2007.
De filosofie van Roeiploeg Urk gaat verder. Om steeds de snelste te blijven
moet je met de nieuwste materialen komen.

Dat gebeurde dus ook! Eerst een houten sloep. Daarna kwam er een
van 3mm dun aluminium gevolgd door een van 2mm dun aluminium en nu….
Nu is er een van Carbon Fiber ofte wel koolstof vezel, ook wel composiet genaamd.
Materiaal van de toekomst.

Carbon Fiber is een ultra dun en licht materiaal dat na verschillende processen keihard en zeer stijf wordt. Royal Huisman Shipyard maakt via het bedrijf Rondal masten van dit materiaal. Sterk en zonder rek.

dpwhpict0135 dpwhpict0139
Alles werd in gereedheid gebracht voor de doop cerimoneel. Ook de opbouw van de tent hoorde hierbij. Deze zou de volgende dag weer gebruikt worden voor de Vuurtorenrace.

Voor het eerst in de geschiedenis van Royal Huisman Shipyard wordt er nu een boot van gebouwd. Wel is waar een sloep maar het is toch een uniek project. Dat dit bij Roeiploeg Urk gebeurd is natuurlijk niet zo vreemd omdat de band met deze vereniging al jaren bestaat. Samen met hoofdsponsor Europeesche Verzekeringsmaatschappij is er een sloep ontstaan die zijn weerga niet kent.

Na vele uren noeste arbeid en inzet van velen mocht de kleinzoon van Wolter Huisman, Joël Dikken, deze sloep dopen. Maar eerst sprak voorzitter Jan van Urk een woord van dank aan de vele vrijwilligers en haalde hij toch nog even 3 personen naar de voorgrond.

dpwhpict0200  Bart Bijma. Bouwer en misschien ook wel uitvinder mocht als dank een reis cheque ontvangen. Samen met zijn vrouw, Hammie, kan hij na meer dan 2.000 man uren werk genieten van een welverdiende vakantie.
Ook Hermina, echtgenote van Tiemen Romkes, kreeg een boeket aangeboden voor de vele uren dat Tiemen bezig was om Bart te helpen.  dpwhpict0203
dpwhpict0205

Als laatste kreeg mevrouw Huisman bloemen aangeboden. De sloep zou eigenlijk “Orca” genoemd worden maar naarmate het project vorderde besloot men, na overleg, om de naam te veranderen in “Wolter Huisman”. De vereniging heeft de afgelopen jaren zoveel te danken gehad aan deze werf dat het nu een eer is dat zij mogen roeien in een sloep die de naam draagt van de oprichter van Royal Huisman Shipyard.
Zijn naam staat in zijn originele handschrift op de sloep.

Vele genodigden waren gekomen om te zien hoe de “Wolter Huisman” onder luid applaus werd gedoopt en te water werd gelaten. Direct daarna werd hij weer op de aanhanger gezet want er moet nog het een en ander aan gebeuren. Ook de riemen zijn nog niet helemaal klaar.  dpwhpict0211

Naast de doop werd ook het nieuwe logo en trainingspak gepresenteerd. Op het trainingspak staat naast, de Europeesche verzekeringsmaatschappij een nieuwe sponsor, J.P de Wit Assurantiën uit Stellendam. Deze sponsor heeft voor vijf jaar zijn naam aan de vereniging verbonden. Na dit officiële gedeelte werden de gasten onthaald op een hapje en een drankje.

 dpwhpict0228  dpwhpict0184
   
 voorkant pesoneelsblad huisman.jpg  artikel 1 uit personeelsblad huisman 07-2007.jpg
   
 artikel 2 uit personeelsblad huisman 07-2007.jpg Artikel overgenomen uit het personeelsblad van Royal Huisman Shipyard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fourenseventy − = oneenseventy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.