Hard werken op het IJsselmeer.

Alleen voor de dames was deze wedstrijd genomineerd voor het landelijke klassement. Dit was te merken want er deden in totaal maar 34 sloepen mee aan deze prachtige wedstrijd.

De eerste normale foto van Rebecca. De eerste normale foto van Rebecca.[/caption]

15 kilometer over het IJsselmeer dat zich op deze zaterdag van zijn mooie kant liet zien. Rustig weer met een zonnetje zorgde, voor eind september, voor warme omstandigheden.

 

 

 

 

 

Jan van de Berg met startnummer 11 kon zich om 13.10 uur weer bewijzen.

Debutant Marijke Hoekstra (a)
Debutant Marijke Hoekstra (a)

Met een nieuwe debutant in de gelederen, Marijke Hoekstra werd er aan deze wedstrijd begonnen.

 

 

Voor de startlijn.

 

Zij starten samen met de Wetterfretter. Een herenploeg die zij na 10 minuten achter zich lieten. Eerst via Kornwerderzand werd er een boei gerond en ging het richting Gaast.

 

 

 

 

De Moby Dick ging om 13.40 van start met als enige concurrent de Azorean High. Altijd moeilijk om deze slagmachine voor te blijven. Dat bleek al direct na de eerste 10 minuten er kort werd gedronken. De Azorean High maakte hiervan gebruik om langszij te komen en de eerste psychische tik werd uitgedeeld.

Kornwerderzand met zijn bunkers.
Kornwerderzand met zijn bunkers.

Langzaam maar zeker ging de Azorean High de Moby Dick voorbij en nam zo afstand van de Urkers.

Ondertussen was de Jan van den Berg ter hoogte van Gaast gekomen om daar de boei te ronden. Verschillende sloepen waren daar al aangekomen maar op het ruime IJsselmeer had men weinig last van elkaar en kon de boei zonder problemen gerond worden.

Mooi weer op het IJsselmeer.
Veel ruimte op het IJsselmeer.

De laatste 5 kilometer gingen van start en de dames pepten zichzelf nog eens op. Zij wilden voor de Moby Dick finishen. De snelheid was continu 8,5 km/h en daar werd weinig van afgeweken.

De boei naar het Makkummerdiep werd gerond en de laatste 2 kilometers gingen in. In het Makkumerdiep werd de Jan van den Berg ingehaald door de Moby Dick wat altijd een extra stimulans is voor beide ploegen.

En de Moby Dick zoeft voorbij.
En de Moby Dick zoeft voorbij.

Dit laatste stuk was door de stuurman bij zijn roeister er in geprent waar op welk punt zij alles konden geven. Zodat zij wisten hoelang het nog naar de finish was.

Het werd 1 grote eindsprint! Tot op het bot werd er geroeid. Echt alles werd er gegeven! Een eindsprint om kippenvel van te krijgen.

De Moby Dick finishte net voor de dames in een tijd van 1:23:15. Een mooie 10e  plek in het Algemeen Klassement en een 3e plek in de Herenklasse1.

De dames roeiden de 15 kilometer in 1:48:17. Een 14e plek in het Algemeen Klassement en een 6e plek in de Damesklasse 1.

Op naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag 4 oktober gaan de Jan van den Berg en de Moby Dick naar Langweer.

Ester krijgt knoop les.
Ester krijgt knoop les.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 − = fiveenfifty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.