Het begin was dus niet goed.

18 april 2009.
Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd geroeid in IJmuiden door de Wolter Huisman en de Moby Dick.

Een eerste wedstrijd zo in het begin van het seizoen blinkt niet altijd uit in schoonheid. Ook vorig jaar werden er in IJmuiden steken laten vallen.  ijmu09kl1.jpg 
   
Donderdag moest er voor de Wolter Huisman twee dames uit het eerste team van de Jan van den Berg gezocht worden omdat er 2 roeiers het op het laatste moment af lieten weten. Ester en Marga Korf namen de honneurs voor deze twee heren waar. De Moby Dick was compleet en deze had als missie om de record tijd uit 2005 te verbeteren. Maar het liep totaal anders.
ijmu09kl4.jpg  Marga (l) en Ester Korf
Het begon al met de heen rit. Net na Almere stond men al vast in een file die 2 uur duurde. Een rit van een uur en een kwartier werd nu 3,5 uur. De organisatie was gelukkig ingelicht en ook al was de eerste start al geweest, er kon nog snel gekraand worden.
   
Men had nog 10 minuten om zich voor de wedstrijd klaar te maken en warm te roeien.
   
De snelste sloepen starten als laatste en de Wolter Huisman startte naast de Moby Dick met daarnaast de Azorean High uit Katwijk.  ijmu09kl29.jpg
   
Het startschot viel en alle drie de sloepen gingen voortvarend van start. De eerste kilometer gaat zo gelijk op. Maar daarna werd het al gauw duidelijk, de Azorean High was ditmaal niet te houden.
   
Op de heenweg stond er een straffe windkracht vier die precies op de kop stond. De Wolter Huisman ging in de slipstream van de Moby Dick zitten en probeerde zo optimaal van de lij van de Moby Dick te profiteren. Toch moest de Wolter Huisman lossen.
   

ijmu09kl18.jpg
 ijmu09kl17.jpg
   
Inmiddels had de Azorean High al een voorsprong van zo’n 400 meter en dit werd steeds meer.
   
Er werd door de beide Urker sloepen te wisselvallig geroeid. Ook de snelheid kon men maar met moeite vasthouden en zakte telkens tot ver onder het niveau waarmee normaal werd geroeid.  ijmu09kl42.jpg
   
Er was ruimte genoeg om te manoeuvreren en in te halen. De race zelf verliep daardoor zonder al te veel noemenswaardig heden. Na het ronden van de gele keer boei kreeg men de wind mee en roeide men weer richting IJmuiden.

De Moby Dick ziet men hier weer richting de finish gaan.

 ijmu09kl38.jpg
   
Al gaande de wedstrijd voelden de roeiers dat het deze keer niet ging lukken. De Moby Dick kwam binnen in een tijd van 1:23:33 ruim 4 minuten later dan de Azorean High. De Wolter Huisman zette een tijd neer van 1:31:09. De Moby Dick werd in het Algemeen Klassement 23e en de Wolter Huisman 43e.
   
Zaterdag gaan de dames met de Jan van den Berg in Lemmer een wedstrijd van 22 kilometer roeien. Lemmer ligt dichtbij dus wij hopen dat er veel supporters, de Urker dames in hun eerste wedstrijd aan gaan moedigen.
 
Uitslag 10 mijl van IJmuiden.   
   
   
   
   
   
   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 + = threeenfifty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.