Roeiploeg Urk zet nominatie om in een tweede plaats.

 

Vereniging Roeiploeg Urk werd door de lezers van het nieuwsblad `Het Urkerland' en via hun website genomineerd voor sportploeg van het jaar 2003.

Toen deze nominatie bekend werd kwamen er gemengde gevoelens, bij de roeiers, naar boven. Immers werden zij twee jaar geleden niet nog met grote meerderheid verkozen tot sportploeg van het jaar zowel bij de plaatselijke als bij de provinciale verkiezingen. En moesten zij niet vlak daarna met veel pers tam tam de provinciale titel weer inleveren. Dit door toe doen van een ander genomineerde roeiploeg die protest had ingediend en een jury die toen begon te twijfelen aan de sportieve prestaties van de Moby Dick.

Ondanks deze negatieve ervaring uit het verleden gingen de roeiers met een goed gevoel naar de plaatselijke verkiezingen. Door deze nominatie is gebleken dat de Urker bevolking de prestatie's van de roeiers wel waardeert.  

  De avond begon om half acht en werd gepresenteerd door dhr. J. van Eck, voorzitter van het sportverkiezings comite.  
Voor de pauze werden de meeste categorieen op die van de sport -talent en ploeg na, afgewerkt. Allereerst werd de sportvrouw van het jaar gekozen. Dit ging tussen Jenny Bakker, Alie Snoek en Annet Verhoeff . Winnaar werd Jenny Bakker.     
  Hierna werd het G(ehandicapten) team met hun begeleiders in het zonnetje gezet.Dit voetbal team bestaat uit lichamelijke en verstandelijk gehandicapte jongens. Zowel plaatselijk en landelijk doen zij aan wedstrijden mee en tonen hierin hun tomeloze inzet. 
 
Bij de sportmannen waren de broers Geert-Jan en Hermen van der Wal genomineerd (Skeeleren) en Jan de Boer . Geert Jan van der wal werd de uiteindelijke winnaar.     
'Als sportvrijwilliger kunnen wij eigenlijk niet iemand als specifieke winnaar kiezen'; zei dhr.Van Eck 'zij zijn eigenlijk alle drie winnaars'.
Maar iemand moet de titel krijgen om deel te kunnen nemen aan de provinciale sportverkiezingen. Het publiek werd om hulp gevraagd en via een formulier konden zij kenbaar maken wie de titel sportvrijwilliger van het jaar zou krijgen. Men kon kiezen uit Rein Brands (3 tegen 3 straat toernooi), Gera Korf , die zich inzet voor de plaatselijke basketbal vereniging en Jan Woort . Deze maakt zich elke dag(!) verdienstelijk voor Sport Vereniging Urk (voetbal).  
  Tijdens de pauze werden de formulieren opgehaald en geteld en de uitverkorene werd Jan Woort. 
Na de pauze kwamen de sporttalenten van Urk op het podium. Corine Mesker (9 jaar) heeft al vele prestatie's neergezet in de turnwereld. Dick Hakvoort heeft alles in zich om in het eerste van voetbal vereniging SVU te komen en Rebbeca de Boer (10 jaar) wint alles wat los en vast zit, in de paarden sport. Laatst genoemde werd de uiteindelijke sport talent van het jaar 2003.   
  Nu kwam het belangrijkste gedeelte voor de roeiers van de Moby Dick en dit zag je ook wel aan hun gezichten.   
Drie ploegen deden een gooi naar de titel. Stuurman Tiemen Romkes gaf nog de laatste commentaar aan zijn roeiers en zei;'Wij zijn al derdes van al de sportploegen op Urk'. Maar ja, je wilt toch eerste worden.

De captains werden naar voren geroepen en samen met de captains van het jeugd team Het Vizier (schieten) en die van voetbalploeg URK 2, stapte Tiemen Romkes het podium op.  

De prijzen werden ditmaal uitgedeeld door Burgemeester Schutte en deze begon net zoals bij de vorige uitreikingen bij de derde plaats. Deze werd behaald door het jeugd team van Het Vizier.     
  Nou werd het toch wel spannend. Dit hadden de roeiers toch niet verwacht. De burgemeester pakte de envelop voor de eerste plek, scheurde deze open, de spanning was af te lezen van Tiemen Romkes zijn gezicht. De burgemeester begon voor te lezen; ?Sportploeg van het jaar 2003 is geworden?? URK 2?.   
'Toch een eervolle tweede plaats van alle sportploegen hierop Urk' was Tiemen Romkes zijn eerste reactie toen hij bij het tafeltje terug kwam en "nog een gezellige avond op de koop toe"!. Want hierna werd het koud en warm buffet voor geopend verklaard. 
 
   
  Tiemen met zijn prijzen en een tweetal leden van de organisatie.  
   
   
   
   
   

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nineenthirty + = fourenforty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.