Vrijdag 21 mei 30e Harlingen – Terschelling Race.

De eerste Harlingen – Terschelling Race (HT) vond plaats op 21 juni 1975. Dit was een race tussen twee sloepen die geroeid werd ter opluistering van het 100 jarig bestaan van de Zeevaartschool Willem Barrentsz.

Het aantal deelnemers dat om veiligheids redenen mee mag doen is vastgesteld op 130 sloepen. Omdat het dit jaar een lustrum is mogen er 10 sloepen extra meedoen waaronder de Jan van den Berg.

Het is voor Vereniging Roeiploeg Urk al weer 9 jaar geleden dat zij voor het laatst met de Moby Dick II, nu de Jan van den Berg, deze race hebben geroeid. Tijdens de bouw van de huidige Moby Dick is er een stop gekomen op het aantal deelnemers aan deze race. Nieuwbouw sloepen krijgen geen HT nummer meer waardoor zij van deelname zijn uitgesloten. Alleen traditionele sloepen mogen nu nog aan deze race meedoen. Dit was voor Federatie Sloeproeien Nederland de reden om de HT race niet meer mee te laten tellen voor het Nederlands Kampioenschap.

Na het verkopen van de Moby Dick II aan de Visserijschool verspeelde Vereniging Roeiploeg Urk zich het recht om mee te mogen doen aan deze Koninginnen Race.

Met dank aan de Visserijschool, waarvan zij de Jan van den Berg nu in bruikleen mogen hebben, is er weer een HT race op de agenda. Deze tocht zal door de heren geroeid worden. De eerste start van deze door weer, wind en stroming onderhevige wedstrijd begint om 13.30 uur in de haven van Harlingen. Om de 5 minuten zullen er 10 sloepen startten. De Jan van den Berg begint om 14.15 uur aan deze 34 kilometer lange tocht.

Voor meer informatie over de Harlingen – Terschelling Race verwijzen wij u naar de site van de organisatie.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− one = 8

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.