15 jaar 10 mijl van IJmuiden.

Na een winter vol van schuren, lassen, verven, weer schuren en verven is het nu eindelijk tijd dat er weer geroeid wordt. In de afgelopen winter is de Jan van den Berg van binnen en van buiten weer als nieuw gemaakt. Lassers van Royal Huisman Shipyard hebben de Moby Dick op wel 100 punten verstevigd. Dit was hard nodig omdat er heel wat spanten door de loop der jaren los waren geraakt. Ook nu zitten de roeiers nog hard bezig om de Moby Dick op tijd klaar te krijgen voor de eerste wedstrijd van het jaar en het is nog maar de vraag of dit gaat lukken.

Na drie maanden bij Peter Woort te hebben getraind zijn de roeiers eind maart het water op gegaan. De heren, die dus momenteel geen sloep hebben, trainen zolang in de Jan van den Berg.

Zaterdag dus de eerste wedstrijd in IJmuiden die in teken zal staan van ?Kinderkanker de wereld uitroeien?. Voor de aanvang van de wedstrijd zal er een ?Yole de Mer? sloep gedoopt worden. Deze sloep is geschikt voor 4 roeiers en een stuurman/vrouw en zal bemand worden door leden van Stichting KiKa-RoW 2005. Leden trainen om een tocht maken van IJmuiden naar Lowestoft (Engeland) en vandaar naar Rotterdam. Met deze monster tocht hopen zij ?. 500.000 bij elkaar te roeien voor het Emma Kinderziekenhuis te Amsterdam en het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Meer informatie hierover kunt u lezen op www.kikarow2005.nl

Plaats van gebeuren is de zuidzijde van het Noordzeekanaal aan de loswal bij de Kleine Sluis en het begint om 11.45 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

88 + = threeenninety

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.