Moby Dick in de grachten van Zwolle.

21-06-2014

Zaterdag 21 juni was het dan zover voor de Moby Dick uit Urk, de laatste wedstrijd voor de zomerstop stond op het programma. De reis ging naar Zwolle om daar een wedstrijd van 15,8 kilometer te roeien door de grachten van Zwolle.

Deze keer hoefde de ploeg niet zo vroeg te vertrekken, want de Moby Dick hoefde pas om 13:51 te starten. Dus de ploeg melde zich om half tien bij de schuur om vandaar om tien uur te vertrekken richting Zwolle. Daar aangekomen waren ze nog mooi op tijd om de dames aan te moedigen. De uren verstreken en de ploeg begon zich gereed te maken voor de wedstrijd. Dankzij Kampstaal had iedereen een mooi oranje t shirt gekregen, om zo in WK sfeer de wedstrijd te roeien. Het parcours van de wedstrijd was iets gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Er werd gestart bij het kerkbrugje om vandaar een halve ronde te roeien, om daarna het Zwarte water op te gaan.

13:51 De Moby Dick lag bij de startlijn onder het kerkbrugje. Op de het bruggetje stonden Marja, Nanda, en Nelleke klaar om de ploeg aan te moedigen. De Moby Dick moest al 43e heren sloep starten, en wisten dat ze op het ruime Zwarte water vele sloepen moesten zien in te halen, om in de grachten niet te veel op onthoud te krijgen. Daar klonk het start schot, De Moby Dick starte samen met de Mac maar wist gelijk positie te kiezen om zo goed uit te komen voor de eerste bocht. In de eerste halve ronde werd er 1 sloep ingehaald en daarna gingen ze het Zwarte water op richting de Masterbroek Brug om deze te ronden om weer richting de grachten te gaan om daar 2,5 ronde te roeien, op het Zwarte water werden enkele sloepen ingehaald, maar bij het terug keren in de grachten werd door de stuurman al gemeld dat het moeilijk ging worden om iedereen in te halen en om een snelle tijd neer te zetten. Door de vele langzame sloepen moest de ploeg meerdere malen inhouden of zelfs stoppen. Maar gelukkig daar waar de ruimte was, waren de sloepen voor ons bereid om uit te wijken om ons zo voor te laten. Iedere keer dat er ruimte werd gegeven en af en toe werd er ruimte genomen door scherp te sturen, werd er door de ploeg gereageerd met een sprint, korte stukken sprinten om zo sloep voor sloep in te halen. Sommige sloepen wilden helaas niet wijken en moest er door de ploeg omheen geroeid worden, extra meters dus maar we haalden in, om zo weer na een inhaal actie achterop  te lopen bij een langzame sloep en hier rustig en beheerst achter te blijven wachtend op ruimte. Deze tussen pauzes werden gebruikt om op adem te komen en om te drinken.

Na 2,5 ronde ging de Moby Dick richting finish, daar werden ze voor de eindstreep nog aangemoedigd door Marja, Nanda en Nelleke. ( Nelleke de vrouw van de stuurman was speciaal naar Zwolle gekomen om de ploeg aan te moedigen) alles werd nog even gegeven een laatste kracht uitbarsting. Om zo te finishen in een tijd van 1:29:24 hiermee won de Moby Dick de speedcup.SAM_5479

Alle sloepen die ons voor lieten gaan hartelijk dank. De foto’s van jullie staan in het foto album.

hopelijk heb ik van iedereen foto’s genomen.

Lucas Kramer.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

four + three =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.