Wolter Huisman: Die laatste sloep….

01-10-2016. Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze werd geroeid rondom Langweer door de heren met de Jan van den Berg en de dames in de Wolter Huisman.

Voor het eerst dit jaar waren de heren en de dames samen op pad. De Wolter Huisman startte als laatste damesploeg met nummer 15. Er werd per sloep om de minuut gestart waardoor er een mooi veld ontstond waar de Wolter Huisman zich op kon richten.

Dit bleek ook het eerste uur van de wedstrijd. Menig sloep werd ingehaald en dit koste veel kracht omdat er vaak de buitenbocht moest worden genomen en sprint moesten worden getrokken om net voor een bocht of vernauwing een sloep nog even in te kunnen halen.

Het gemiddelde in dit eerste uur lag hoog op zo’n 10,1 km/h.

langwe16sam_6866

De laatste sloep kwam in het zicht op zo’n 4 km voor de finish.

De wind nam iets toe en kwam recht op de kop. De laatste sloep de Wetter Wrotter kwam maar langzaam dichterbij. De dames hadden last van de man met de hamer. Maar ook de Wetter Wrotter liet het er niet bij zitten. Ook zij wilden als eerste over de finish komen. De dames van de Wolter Huisman kermden en kreunden maar ze kwamen er niet om heen. De hamer sloeg toe!

De stuurman liet de dames drinken, stond op en met een toespraak dat dit in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, na een heel seizoen onder alle omstandigheden getraind te hebben, en dan nu niet al eerste over de finish zouden komen, dit mocht en zou niet gebeuren.

Het laatste beetje andrenaline werd uit het lichaam geperst. De kracht kwam terug, zij het met moeite maar 2 km voor de finish werd de Wetter Wrotter voorbij geroeid. De Wolter Huisman lag op kop. De finish kwam dichterbij.

De laatste 500 meter werd er als vanouds gesprint. De snelheid werd nog even opgejaagd naar de 11 km/h. Een mooiere finsh kon er bij de laatste wedstrijd niet zijn.

Wretter Wrotter
Wretter Wrotter

De 15 km werden geroeid in een tijd van 1:39:22. 12e plek in het Algemeen klassement en een 5e plek in de Dame Klasse 2.

Tot volgend jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− two = one

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.