Een mossel op zijn tijd….

18-07-2015.

De boten werden gereed gemaakt en na wat vertraging kon de trip naar zeeland gemaakt worden. De Ketelbrug werd gepasseerd en de bus vulde zich met etensgeuren. De eerste warme versnapering (warme grill worst) kon genutigd worden.

De lange reistijd werd goed benut.
De lange reistijd werd goed benut.

Eenmaal in zeeland kon er nog maar net een kopje thee worden gedronken en een plas stop worden gemaakt. Toen de club compleet was werden de trossen los gegooid worden en maakten we ons klaar voor de wedstrijd.

Miss mossel  was bij de start aanwezig en werd er met 2 boten te gelijk gestart en werd de lange route geroeid en die wel van 12,6km(!) 🙂

Ook de Jan van den Berg had net zoals de Wolter Huisman debutanten in het team. Lotte Visscher nam de plaats in van Joke de Boer die al een tijd niet kon trainen.

De Jan van den Berg starte als 15e. Samen met herensloep de Dolfijn schoten zij weg. De eerste kilometers trokken de dames zich aan deze heren maar op een gegeven moment moesten de dames ze tocht laten gaan. ’t Dikkertje kwam achterop roeien. Dit is een boot met 10 mannen. De Jan van den berg liet zich niet zomaar inhalen en werd het slag tempo zo af en toe flink opgevoerd. Ook deze heren kwamen er achter dat de dames niet gekomen waren om alleen mosselen te eten. Zo duurde het minimaal een kwartier voor dat deze sloep de dames gepasseerd had.

Wolter Huisman stuift voorbij.
Wolter Huisman stuift voorbij.

Net voor het keerpunt moesten er nog een flink aantal boten ingehaald worden anders zou het drama worden bij de boei. Om dit te voorkomen werd het slagtempo en de snelheid weer flink opgevoerd en werden de sloepen een tiental meters voor de boei ingehaald.

De boei werd gerond en de Jan van den Berg kon beginnen met de terug weg. De wind was nu in de rug en de hitte nam toe. Op dat punt kwam de Wolter Huisman langs en aanmoedigingen werden over en weer geschreeuwd. De laatste boei werd gerond en met op onze hielen 3 andere sloepen. De snelheid werd nog eenmaal opgevoerd om te voorkomen dat ze in het zicht van de haven door deze sloepen ingehaald zouden worden.

De Jan van den Berg finishte in een tijd van 1:31:41. Een derde plaats in het Algemeen Klassement in een tweede plaats in hun eigen Dames Klasse1

Na de wedstrijd was er de roeiersmaaltijd met…….mosselen! En omdat bijna niemand van de dames ooit een mossel geproefd had werd er besloten om dit toch maar eens te proberen. Na, let wel, 3 mosselen

Iedereen heeft ze nu geproefd.
Iedereen heeft ze nu geproefd.

geproefd te hebben kwam we er achter dat een gebakken vissien toch veel lekkerder is. Er werd nog een rondje over de haven en de braderie gelopen en we stapten weer in de bus voor terug weg naar Urk.

We kunnen weer zeggen dat het een geslaagde en leuke wedstrijd was…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ nineenforty = 56

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.