Een sportieve dag voor een goed doel.

14 september 2002.
Zwartewater Race te Genemuiden.
Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang
tijdens het evenement dat de Rotaryclub Zwartewatersteden
georganiseerd had voor kinderen met Cystic Fybrosis
(CF: ook bekend als taaislijmziekte).

Al weer voor het derde jaar werd deze Zwartewaterdag gehouden.
Na Hasselt en Zwartsluis werd het spektakel op water nu
in Genemuiden gehouden.Traditionele hoogtepunten waren
de Zwartewatersteden -regatta en sloepenrace en het
overbekende bungee-roeien tussen lokale en regionale bedrijven.

De sloepenrace die in Genemuiden begon over het Zwartewater, ging via een boeiconstructie aan de kade van Zwartsluis naar Hasselt en weer terug. De totale afstand was 19 kilometer. Supporters en belangstellenden konden tegen betaling meevaren op vier prachtige volgschepen waaronder de Hester en de Allure van de Hanzecompagnie. 
Om 15.00 uur werd er gestart met een daverend kanon schot van de plaatselijke stadswacht waarna de Moby Dick voortvarend van start ging. Mede door het op dat moment mooie weer werden er snelheden van rond de 13,5 km per uur gehaald. Alleen op de terug weg kregen de roeiers last van wat tegenwind waardoor de snelheid zakte tot een 11 kilometer per uur.
De laatste kilometer werd in een sprint afgelegd. Tijdens deze sprint brak er een riem van de stuurboord slagroeier waardoor er met elf man verder geroeid moest worden. Toch werd er gefinisht in een tijd van 1 uur 35 minuten. De d"Isela uit Hattem kwam 20 minuten later over de finish. 
Dit jaar deden er 8 sloepen mee met deze wedstrijd waardoor het voor de roeiers van de Moby Dick niet moeilijk was om als eerste in het algemeen klassement te eindigen. Maar daar ging het eigenlijk niet om. Het was een mooie sportieve dag voor een goed doel en de nieuwe roeiers van de Moby Dick konden alvast wedstrijd ervaring opdoen voor aanstaande zaterdag. Dan moet de Moby Dick weer aantreden in Veere. Daar wordt een middag en avond race gehouden die mee zal tellen voor het Runer-Up klassement waar de Moby Dick landelijk in uitkomt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 77 = nineenseventy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.