Eerste wedstrijd voor de dames!

De roeiers van Vereniging Roeiploeg Urk hebben aanstaande zaterdag hun eerste wedstrijd. Deze wedstrijd is de primeur voor de dames van de vereniging.

Zij roeien dan hun aller eerste wedstrijd met de Jan van den Berg. Deze sloep heeft Vereniging Roeiploeg Urk in bruikleen gekregen van de plaatselijke Visserijschool.

De dames moeten meteen vol aan de bak want deze wedstrijd doet mee voor het algemeen klassement. De heren moeten hum speedcup verdedigen maar de wedstrijd telt voor hun klassement niet mee.

De IJmuider Noordzeekanaal Sloepenrace gaat over 10 mijl en is niet meer weg te denken van de roeikalender. Elk jaar doen er minimaal 45 ploegen aan mee waaronder vele snelle sloepen. Omdat hier de top van het Nederlandse sloeproeiwereldje bij elkaar komt kan men een aardige indruk krijgen hoe men als ploeg de winterstop uit is gekomen.

Voor de toeschouwers is het een aantrekkelijk evenement omdat de wedstrijd vanaf de wal goed te volgen is.

De start en finish van deze race is nabij de Zuidersluis en deze is om 12.00 uur. De dames zullen om ongeveer 12.15 uur starten en de heren om ongeveer 12.45 uur.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twoensixty + = nineensixty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.