Jan van den Berg vroeg aan de Slag.

18-04-2015. Half slapend werd er om 06.30 uur verzameld om richting Zaandam te gaan. De bekende zonnebrillen werden in ontvangst genomen en konden gelijk getest worden door de zon die volop aanwezig was. Er werd genoten van de muziek en dans wat voor een gezellige sfeer zorgde.

Weer 1 voor de collectie.
Weer 1 voor de collectie.

 

Samba danseressen.
Samba danseressen.

 

Zaans meisje.
Zaans meisje.

 

 

 

 

 

 

Nadat er werd warm geroeid kon de strijd van 16.5km beginnen. In groepjes van 2 werd er gestart. De Jan van den Berg had nummer 4 en met 3 sloepen voor hen en 21 achter hen aan hadden de dames het motto: we laten ons niet inhalen!

Er werd om de 2 minuten gestart en de strijd werd ingezet. Op bepaalde stukken werd er met wat tegenwind geroeid maar wisten de dames toch een goede snelheid te behouden. De Zaanse Schans werd

De Zaanse Schans.
De Zaanse Schans.

gepasseerd en daar wisten de dames dat het keerpunt naderde. Op de terug weg probeerde de man met de hamer de boot in te sluipen maar dit lukte niet. Met af en toe een tegenstander die in het zicht kwam, kwam de spirit steeds naar boven om niet ingehaald te worden.

De laatste 1.5 km werd er alles op alles gezet om dit ook niet te laten gebeuren en werden er snelheden geklokt van boven de 10km per uur. De Jan van den Berg ging in een tijd van 1:57:51 over de finish.

Na de finish kwam er meteen een boot aangevaren met daarop RTV Noord Holland en werden de dames meteen geïnterviewd over de race afgenomen dat live te zien was op tv.

De cijfers: 5e in het Dames1 klassement en 18e in het Algemeen klassement.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ oneenfifty = sixenfifty

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.