Jan van den Berg weer als nieuw!

Vereniging Roeiploeg Urk heeft bij het lenen van de Jan van den Berg de taak op zich genomen om deze sloep in alle facetten te onderhouden.

Dit was in begin makkelijker gezegd dan gedaan omdat aan deze sloep nog al wat achterstallig onderhoud zat. Midden in het seizoen konden de roeiers moeilijk wat aan deze sloep doen en alleen het noodzakelijk dingen werden er uitgevoerd. Zoals nieuwe dollen en zitjes werden direct vervangen. Ook werden er nieuwe riemen besteld en deze moesten diverse keren gelakt worden.

Aan het einde van het roei seizoen werd de Jan van den Berg ge﮳pecteerd en werd er een lijst opgemaakt wat er allemaal gedaan moest worden. Al gauw werd duidelijk dat de gehele sloep grondig aangepakt moest worden en er werd besloten om deze van binnen en buiten opnieuw te laten spuiten.

Klaas Ras van het gelijknamig zeevisserijbedrijf stelde zijn schuur ter beschikking en onder leiding van Tiemen Romkes werkten alle leden van de roeivereniging er aan mee dat in twee weken tijd de sloep van binnen en buiten helemaal kaal werd geschuurd.

Daarna werden er dingen hersteld, oxidatie plekken verwijderd, oneffenheden werden geplamuurd en alles werd opnieuw primer en daarna in de grondverf gezet.

Schildersbedrijf Klaaysen stelde zijn spuiterij ter beschikking en met de gesponsorde materialen van International Paint werd deze door Harm Romkes zo ?glad als een bel? gespoten.

De binnenkant was een verhaal apart. Door alle spantjes, hoekjes en gaatjes werd er besloten dat dit met de hand geverfd moest worden. In de schuur van Henk van Veen werd dit gedaan door 5 leden van de vereniging. De ?finishing touch? werd verzorgd door Geert Snijder die de naam weer op de sloep plakte. Dit stukje werk werd gesponsord door Zeevisserijbedrijf J.v.d. Berg en ZN.

Het eindresultaat kon afgelopen weekend bewonderd worden. De Jan van den Berg stond tentoon gesteld tijdens de open dagen van de visserijschool.

Hierbij wil de Vereniging Roeiploeg Urk sponsors en vrijwilligers bedanken die de Jan van den Berg weer een representatieve uitstraling hebben gegeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

fourteen − 9 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.