Kaagrace met z’n tienen.

06-06-2015. Met een tijd van 1:44:54 werd er voor de eerste keer de Kaagrace geroeid. Een 4e plek in de Damesklasse1 en een 15e plek in het Algemeen Klassement waren het resultaat.

De Kaagrace een 15 kilometer lange tocht wordt gehouden op de Kagerplassen. Deze wedstrijd werd voor het eerst na 2 jaar weer met 10 roeister geroeid. Waarvan 3 uit het reserve team. Door vakantie werd er ook nog eens met een nieuwe slagroeister geroeid. Nogal wat wijzigingen die er doorgevoerd moesten worden.

Even in het zonnetje.
Even in het zonnetje.

De start was in 4 groepen verdeeld van elk 10 sloepen. De start was ter hoogte van de Koninklijke Watersportvereniging “De Kaag” te Warmond. 11.14 uur was de Jan van den Berg aan de beurt. Met de 9 andere sloepen werd er opgeroeid naar de startlijn. De wind was een kracht 4 en in de rug. Een snelle start…

Voorbereiding.
Voorbereiding.

Het startschot klonk en de sloepen schoten weg. De eerste boten werden ingehaald en dit wilde de dames zo houden. Boten inhalen maar niet ingehaald worden. De tocht van 15 km kon beginnen.

De eerste paar kilometers met de wind mee werd de Pulp Fiction op een 15 meter gezet. De gehele wedstrijd door werd dit een meter of 5 minder en dan weer wat meer. De Jan van den Berg werd letterlijk opgejaagd.

De slag was constant, 30 slagen per/min. Af en toe op de wat warmere stukken kwam de man met de hamer in zicht maar steeds werd hij toch weer de boot uitgeschopt doordat de Pulp Fiction weer dichterbij kwam.

Sloepen in zicht.
Sloepen in zicht.

Vooral op de stukken met tegenwind werden er boten ingehaald. De keuze om met 10 roeisters te roeien kwam hier goed uit.

De finish / start werd voorbij geroeid en de laatste 6 kilometer om de Zwanburgerpolder gingen in.Weer werden er een paar boten ingehaald en weer kwam de Pulp Fiction dichterbij. Er werd heen en weer geschreeuwd dat we ons niet lieten inhalen. De laatste kilometers voor de finish werd alles nog even gereset. De snelheid liep op naar de 9,5km/h en de dames van de Jan van den Berg hadden hun belofte waar gemaakt.

 

 

 

Foto gemaakt door Gijs vd Plas Fotografie.
Foto gemaakt door Gijs vd Plas Fotografie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = three

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.