Moby Dick tweede van Nederland.

Einduitslag van het Runner-Up klassement.

In het landelijke Runner-Up klassement is de Moby Dick op 
een tweede plaats geëindigd. Hij moest de sloep Onversaagd
uit Harlingen met een tiende van een punt voor laten gaan.  

Afgelopen zaterdag 2 november werd de laatste wedstrijd van het
jaar geroeid zodat het Runner-Up klassement kon worden opgemaakt.
Dat betekend dat degene die nog geen 5 wedstrijden had geroeid in deze wedstrijd
nog punten kon scoren.
Moby Dick heeft Muiden-Pampus-Muiden niet geroeid omdat zij totaal negen wedstrijden heeft geroeid waarvan er 8 meetelden voor het Runner-Up klassement. Van deze acht wedstrijden telden de vijf beste wedstrijden mee voor het eind resultaat, Hierbij kwam de Moby Dick met 8,8 punten net een tiende van een punt tekort om voor de Onversaagd (8,7 punten) op een eerste plaats te eindigen. De Pata Negra uit Muiden werd met 10,8 punten derdes.Meer hierover kunt u lezen op federatiesloeproeien.nl
 Vorig jaar werden er door de roeiers van de Moby Dick, i.v.m. de MKZ crisis, maar 5 wedstrijden geroeid. Dit jaar werden er negen wedstrijden geroeid. In al deze negen wedstrijden zetten de roeiers uit Urk de snelste tijd neer.
Ook in het Runner-Up klassement was het duidelijk te zien dat er meer wedstrijden per ploeg waren geroeid. Meer dan 25 ploegen kwamen nu voor in de klassering van het Runner-Up klassement in aanmerking. Vorig jaar waren het er maar negen.
De roeiers van de Moby Dick zijn nu in winterstop en gaan de eerste week van januari weer in training. De zogenaamde droogtraining is hun basis voor het komende seizoen. Zodra het uur er weer bij komt gaat de sloep in het water om daar de trainingen te vervolgen. De eerste wedstrijd zal medio april weer plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− four = four

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.