SAM_548719-07-2014. Waarom gaat iemand 2,5 uur rijden om daarna 1 uur en 16 minuten te gaan roeien en weer 2,5 uur te gaan rijden?

Dat is eigenlijk niet zo moeilijk, het is een mooie race, het is er erg gezellig daar in Bruinisse tijdens de visserijdagen en de mosselen zijn ook top!

Maar wat kun je nou vertellen over een wedstrijd die werd ingekort tot 10,5 km? Was het dat het de warmste dag van het jaar was? Maar daar had iedereen last van. Of dat de slagroeister er al 3 weken uit ligt met een hamstring blessure? Maar ook daar was een oplossing voor. Een net uit de kraam komende roeister was hier de oplossing. Okay, nog niet fit maar toch…

Je zou zeggen dat het dit was en over de race valt dan niet zoveel te vertellen. Maar we waren er nog niet.

Om half 6 kwam er een zieke bij. Dus toch nog met 1 minder op er dan! Want waar haal je om half 6 nog even en roeister vandaan? Dan wordt zo’n wedstrijd wel even anders.

Maar goed de ploeg vertrekt en aangekomen in Bruinisse werd bij de uitleg nog even benadrukt dat er veel gedronken moest worden. Hier werd even omgeroepen dat de Jan van den Berg nog een roeister zoekt maar wie zou in deze hitte die op dat moment al 28 graden bedroeg, willen roeien?

Niemand dus! Tenminste op dat moment was er niemand. De stuurman liep net weer terug naar de sloep om alles voor de wedstrijd gereed te maken toen er iemand achterop kwam lopen. Anne Everdij kwam uit Venlo en kwam als geroepen. Had voor het laatst de geroeid in 1991 tijdens de Harlingen Terschelling Race. Het jaar dat de Jan van den Berg, toen nog Moby Dick II, deze wedstrijd won. Was het toeval of was het het lot? Maar zij kon nu in deze zelfde sloep mee roeien. Anne was alweer een jaar in training en zij was er klaar voor.SAM_5495 (Achter stuurboord slag)

Voordat de wedstrijd begon werd er eerst een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in de Ukraine. Heel indrukwekkend met al die sloepen die hun riemen rechtop hielden.SAM_5487

De wedstrijd zelf gebeurde niet zoveel spannends. Het gevecht ging nu meer tegen de roeiers zelf. Toch werd er goed geroeid en ondanks de warmte werd het tempo zo hoog mogelijk gehouden.

Op de heen weg was er nog een briesje dat zorgde voor de verkoeling. Op de terugweg werden de roeisters afgekoeld doordat de stuurman ze nat spoot met een hoge drukspuit.

Hoge drukspuit hield de dames koel.
Hoge drukspuit hield de dames koel.

Een welkome verkoeling en de zes liter water was dan ook zo op.

De geroeide tijd zorgde voor een 10 plek in het Algemeen klassement en een 2e plek in de Dames Klasse 1.

Een mooi resultaat en met een hartelijk dankzegging aan Anne Everdij gingen de dames na het nuttigen van een bak mosselen weer richting Urk.IMAG0648

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

seventeen − 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.